Преизбраният лидер на БСП - Корнелия Нинова, заяви че първият

...
Преизбраният лидер на БСП - Корнелия Нинова, заяви че първият
Коментари Харесай

Нинова: Направихме промяна в партията, предстои промяна в държавата |

Преизбраният водач на Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова, съобщи че първият директен избор в историята на партията е направил смяната в Българска социалистическа партия и че в този момент следва да бъде направена и смяна в страната.

Резултатите от първия директен избор за ръководител на Българска социалистическа партия бяха оповестени по-рано през днешния ден. Корнелия Нинова резервира лидерското си място с получените 43 228 гласа. Избирателната интензивност е била близо 70%, което съгласно нея е невиждано високо равнище за България за всички типове избори.

Изборният ден е минал умерено - без опашки, нарушавания и неточности в протоколите, което съгласно Нинова е “показно за това по какъв начин би трябвало да се вършат избори ”.

Корнелия Нинова съобщи,че високата поддръжка - повече от половината всички социалисти, които имат право на глас, е доказателство за утвърждението освен към нея, само че и към курса, който Българска социалистическа партия следва към този момент четвърта година.

Припомняме, че претендентите за лидерското място бяха четирима - Нинова, заместникът ѝ в партията Кирил Добрев и депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков. Корнелия Нинова съобщи, че вотът ясно е посочил, че няма разединение в партията, макар многото рецензии към нея. Тя отхвърли да отговори изрично дали ще има рокади в партията, а единствено заяви, че в края на месеца ще се проведат избори на членове за Националния съвет, след което ще бъдат оповестени и членовете на Изпълнителното бюро.

Според Нинова вотът през вчерашния ден е потвърдил, че “БСП е най-демократичната, най-модерната европейска партия, която е в удивителна кондиция ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР