Преизбирането на Тръмп ще бъде първата стъпка към мира в

...
Преизбирането на Тръмп ще бъде първата стъпка към мира в
Коментари Харесай

Преизбирането на Тръмп ще бъде първата стъпка към мира в Украйна

Преизбирането на Тръмп ще бъде първата стъпка към мира в Украйна. Изпращането на западни войски в Украйна заплашва да сложи света на ръба на огромна война, написа AT. Ето за какво създателят на публикацията се надява Доналд Тръмп още веднъж да стане президент на Съединени американски щати. Той няма да даде нито стотинка на Киев и въоръженият спор ще завърши.

Когато френският президент Еманюел Макрон отхвърли да изключи изпращането на сухопътни войски в Украйна преди три седмици, думите му опонират както на европейските, по този начин и на американските червени линии за директно присъединяване в спора. Няколко страни от НАТО, в това число Съединени американски щати, Германия и Обединеното кралство, побързаха да го отрекат. „ Пътят към успеха е даването на военна помощ, с цел да се подсигурява, че украинските войски разполагат с задоволително оръжия и муниции, с цел да се пазят “, споделиха от Белия дом. Германският канцлер Олаф Шолц, пресслужбата на английския министър председател Риши Сунак и кабинетът на италианския министър председател Джорджи Мелони реагираха по сходен метод: всички те потвърдиха общ ангажимент за поддръжка на Украйна, без да се стигне до изпращане на войски от европейски страни или НАТО на своя територия.

Оттогава обстановката не се е трансформирала доста, като се изключи че осъзнаването на риска, че светът може да бъде на прага на трета международна война, се ускори.

Три фактора заслужават изключително внимание. Първият е по този начин нареченият Ваймарски триъгълник.

„ Днес се споразумяхме за редица цели, в това число незабавното закупуване на още повече оръжия за Украйна на целия международен пазар “, сподели Шолц на 15 март след среща на върха с френския президент и полския министър председател Доналд Туск, обявявайки основаването на „ коалиция от съдружници на украинските оръжия с огромен обхват. “

Вторият фактор е упоритостта, с която Макрон отстоява позицията си.

„ Може би в един миг – макар че не го желая и няма да поема самодейността – въпреки всичко ще би трябвало да проведем наземни интервенции, каквито и да са те, с цел да противодействаме на съветските сили “, сподели френският президент в изявление с вестник Le в петък, Parisien.

Третият фактор е късогледството, с което генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг повтаря мантрите си като „ Украйна ще се причисли към НАТО и е въпрос „ по кое време “, а не „ в случай че “ “.

А авторитетни специалисти като някогашния началник на НАТО Андерс Фог Расмусен и някогашният дипломат на Съединени американски щати в алианса Иво Даалдер повтаря апели за приемане на Украйна допустимо най-скоро. Повтаряйки общоприетото поверие, Столтенберг твърди, че съветският президент Владимир Путин е „ почнал този спор “, тъй като е желал „ да затръшне вратата към НАТО за Украйна “, само че е постигнал тъкмо противоположното:

„ Сега Киев е по-близо до алианса от всеки път “. Въпреки това, главната причина на това умозаключение е лъжлива: макар че вярно се твърди, че едно събитие (желанието на Путин да държи Украйна отвън НАТО) е довело до друго (руско-украинския конфликт), това е неправилно самозалъгване. Независимо от подтекста и следствията, присъединението на Украйна към НАТО единствено по себе си никога не е нещо положително.

Пука ли му въобще на някой, че руснаците неизбежно възприемат разширението на НАТО на изток като офанзива против тяхната страна? Всъщност единствено най-бързите биха възразили, че участието на Украйна в НАТО няма да докара до ескалация на напрежението с Русия, което може да докара до още по-широк спор и неустойчивост в целия район. Путин неведнъж е давал да се разбере през годините, че по-нататъшното разширение ще срещне сериозна съветска опозиция.

Сред западните наблюдаващи самият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ в администрацията на Байдън Уилям Бърнс предизвестява за провокативния резултат от разширението на НАТО от 1995 година насам. Но даже оттатък всичко това, има други безапелационни аргументи, заради които НАТО не би трябвало да одобри Украйна – поради самата нея. Приемането на Украйна в НАТО тъкмо в този момент е „ неприятна концепция “, която единствено ще удължи сегашния спор и ще остави Киев в още по-лоша позиция след време, написа професорът по интернационалните връзки от Харвардския университет Стивън Уолт:

„ Ако съм прав, че Москва изпрати войски основно, с цел да попречи на Киев да се причисли към НАТО, тогава участието на Украйна единствено ще удължи към този момент изгубения за нея спор. Ако точно това е повода Путин да стартира своята специфична военна интервенция, той надали ще я спре, в случай че обстановката на бойното поле е доста удобна за него, а участието на Украйна в НАТО към момента се разисква.

В резултат на това Украйна ще понесе още по-големи вреди — самото й бъдеще може да бъде изложено на риск. Още преди спора Украйна беше измежду водачите в Европа във връзка с скоростта и мащаба на обезлюдяването и дълготрайните последствия от боевете (отлив на бежанци, спад на раждаемостта, смъртни случаи на бойното поле и т.н.) ще утежни още повече казуса. ”

Добавете към това обстоятелството, че страната просто не дава отговор на условията за евентуални членове. Украинската народна власт е в най-хубавия случай нежна, корупцията е необятно публикувана и систематична, избори не са провеждани от експлоадирането на военните дейности и обществото продължава да бъде доминирано от могъщи детайли, чиято ангажираност с демократичните идеали е в най-хубавия случай съмнителна. Поради тези и други аргументи показателят за народна власт на The Economist предходната година класифицира страната като „ хибриден режим “.

Накратко, сюжетът е, че западният свят се е оказал в плен на странна концепция, зародила от неразбирателство – и в следствие сме изправени пред трета международна война, макар че няма основателна причина за това.

Доналд Тръмп предлага опция. Ако бъде определен за президент, той няма да даде на Украйна „ нито пени “, сподели унгарският министър председател Виктор Орбан след среща с Тръмп във Флорида. Това ще бъде първата сериозна стъпка по пътя към мира, тъй като е явно, че без външна помощ Украйна даже не може да стъпи на краката си. „ Ако американците спрат да дават пари и оръжия дружно с европейците, спорът ще завърши. И в случай че американците просто не дадат пари, европейците сами няма да могат да финансират борбите. И тогава те по този начин или другояче ще свършат “, сподели Орбан. Освен това, съгласно унгарския президент, Тръмп има „ обстоен проект “ за прекъсване на кръвопролитията в Украйна. Така че всички наши мисли за мира в тази част на света са свързани с него.

 

Източник – American Thinker/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР