Преиграванията в турнира за ФА Къп в Англия ще бъдат

...
Преиграванията в турнира за ФА Къп в Англия ще бъдат
Коментари Харесай

ФА Къп премахва всички преигравания от сезон 2024/25 нататък

Преиграванията в шампионата за ФА Къп в Англия ще бъдат публично отстранени от идващия сезон, оповестиха от локалната футболна асоциация.

Това решение ще постави завършек на дългогодишната традиция в конкуренцията при тъждество сред два отбора те да вземат решение разногласието между тях в идващ дуел, а не след продължения или осъществяване на дузпи.

Историята даже помни един конфликт сред Алвечърч и Оксфорд Сити в квалификациите през сезон 1971/72, когато те изиграват общо шест мача преди в последна сметка тимът от Уорчестър да продължи напред.

С времето обаче преиграванията последователно бяха отстранени, като в сегашния формат на ФА Къп те въобще не участват от етапа на осминафиналите нататък.

От сезон 2024/25 нататък обаче всички борби в същинския шампионат ще бъдат решавани в една среща, а също така дуелите ще се организират през уикенда.

Друга значима смяна е, че конфликтите от осминафиналите и четвъртфиналите ще се играят в дни без мачове от Висшата лига, а също така финалът за ФА Къп към този момент ще бъде в предпоследната събота от акцията на британското състезание.

В формалното известие от Футболната асоциация на Англия се споделя още, че ходът за унищожаване на всички преигравания част от ново съглашение сред ФА и Висшата лига, съгласно което спомагателни 33 милиона английски лири ще отиват за всеобщия футбол от елитната дивизия всеки сезон.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР