Прехвърлянето на замразените руски активи в Украйна в резултат на

...
Прехвърлянето на замразените руски активи в Украйна в резултат на
Коментари Харесай

Швейцарски министър: Прехвърлянето на замразени руски активи в Киев е незаконно и невъзможно

" Прехвърлянето на замразените съветски активи в Украйна вследствие на глобите ще наруши швейцарското законодателство ", съобщи в изявление за вестник " Трибюн дьо Женев " Ги Пармелен, министър по икономическите въпроси, образованието и научните проучвания, съобщи ТАСС.

" В Швейцария правото на благосъстоятелност е фундаментално и обезпечено от конституцията ", споделя той. " Конфискуването на пари от една страна или от физически лица от тази страна за прехвърлянето им в друга страна наподобява невероятно според настоящото законодателство ", акцентира министърът.

Той също по този начин означи, че до момента нито една страна, в това число Съединени американски щати, не се е решила на сходна стъпка. " Швейцария е правова страна и ние сме длъжни да съблюдаваме конституцията и настоящото законодателство ", добави Пармелен.

По-рано Андрю Адамс, началник на работната група на министерството на правораздаването на Съединени американски щати за идентифициране и конфискуване на съветски активи, лимитирани от Съединени американски щати, съобщи, че администрацията на Вашингтон има намерение да стартира да трансферира част от иззетите средства на Украйна в близко бъдеще, напомня Българска телеграфна агенция. Руското посолство във Вашингтон съобщи, че сходна мярка ще дискредитира финансовата система на Съединени американски щати и сигурността на доларовата пълномощия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР