Прехвърлянето на проекта Everipedia (енциклопедия на всичко) към блокчейн ще

...
Прехвърлянето на проекта Everipedia (енциклопедия на всичко) към блокчейн ще
Коментари Харесай

Съоснователят на Wikipedia създава енциклопедия, базирана на блокчейн

Прехвърлянето на плана Everipedia (енциклопедия на всичко) към блокчейн ще даде опция на всички консуматори от целия свят да получат достъп до най-големия източник на информация, даже и в случай че държавните управления на техните страни забранят този запас.
Съоснователят на Wikipedia Лари Сангър разгласи, че има намерение да трансферира Everipedia към блокчейн. По този метод енциклопедията ще стане налична за всички хора от целия свят, тъй като платформата на блокчейн не може да се цензурира и не може да бъде неразрешена в която и да е страна (както е да вземем за пример в този момент в Турция). “Ние желаеме да създадем нещо по-голямо от Wikipedia. За тази цел Everipedia ще бъде децентрализирана, а ние ще пуснем токени с име IQ” – сподели генералният шеф на Everipedia Теодор Форселиус.

IQ ще станат вътрешната валута на електронната енциклопедия, която потребителите и създателите ще получават за написването и обновяването на материалите. Това ще бъде метод за насърчаване на участниците и тяхното обосноваване за работа с платформата.

Токен системата ще обезпечи непрекъснатото финансиране на енциклопедията от милиони хора от целия свят и ще изведе Everipedia на кардинално ново, по-високо равнище.

Everipedia е най-голямата онлайн енциклопедия в англоезичния свят, отчасти посредством че употребява ресурсите на Wikipedia, която от своя страна е учредена на Британската енциклопедия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР