Прехвърлянето на отговорност няма да реши проблемите. Не е проблемът,

...
Прехвърлянето на отговорност няма да реши проблемите. Не е проблемът,
Коментари Харесай

Божанков: Водната криза и отпадъците са в следствие от крупни икономически интереси

" Прехвърлянето на отговорност няма да реши проблемите. Не е казусът, че се горят боклуци, а че се горят такива с незнаен генезис.
И това не става от през вчерашния ден и  днес, а се случва от 5 години, като боклукът се ревизира единствено по документи, само че не и по морфология.
ТЕЦ-овете, които ги горят, нямат нужната технология. Тук приказваме за крупни стопански ползи в областта на енергетиката , които печелят от производството на ток, точно от този отпадък. Затова и казусът е толкоз огромен.
България рециклира повече отпадък от Дания и Нидерландия, а българите заплащат два пъти повече разноски от Румъния и шест пъти повече от Словения. Изводът - имаме проблем в самото ръководство . ", съобщи депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков пред Нова тв.
По думите му, водната рецесия в Перник далеч не е единственото съображение за внасяне на съмнение против държавното управление.
" Можем да го създадем и без избор, само че дотук ние сме алармирали за всеки проблем в трите съставния елемент на околната среда ", изясни Божанков.
" Работата на опозицията е точно да вади проблемите и там, където има пропуски – да ги показва на държавното управление. Направили сме го, не са взети ограничения, по тази причина крайната мярка, която можем да вземем е да внесем избор на съмнение.
Целта ни е и с това да фокусираме и цялото публично внимание в тази посока и да ангажираме оптимално обществото с тази тематика " , сподели още той.
" В рамките на този парламент, ние съвсем постоянно сме реализирали единодушие във връзка с приемането на закони, свързани с въздуха и с екологията. Постигали сме единодушие и с Българска социалистическа партия, включително. Законодателната политика обичайно е рестриктивна във връзка с тези неща ", разяснява от своя страна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.
" Страхувам се, в този спор, да не създадем по този начин, че покай сухото да изгори и суровото. С това имам предвид преработването на отпадъците. Това е една доста значима политика. Тя, сама по себе си, не е неприятна. Ако няма преработване, то ние би трябвало да струпваме тези отпадъци. Освен, че внасяме отпадъци, ние също по този начин и произвеждаме, и изнасяме такива ", сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР