"Прехвърлянето на отговорност няма да реши проблемите. Не е проблемът,

...
"Прехвърлянето на отговорност няма да реши проблемите. Не е проблемът,
Коментари Харесай

Явор Божанков: Прехвърлянето на отговорност няма да реши проблемите

"Прехвърлянето на отговорност няма да реши проблемите. Не е казусът, че се горят боклуци, а че се горят такива с незнаен генезис. И това не става от през вчерашния ден и през днешния ден, а се случва от 5 години, като боклукът се ревизира единствено по документи, само че не и по морфология. ТЕЦ-овете, които ги горят, нямат нужната технология.

Тук приказваме за крупни стопански ползи в областта на енергетиката, които печелят от производството на ток, точно от този отпадък. Затова и казусът е толкоз огромен. България рециклира повече отпадък от Дания и Нидерландия, а българите заплащат два пъти повече разноски от Ръмуния и шест пъти повече от Словения. Изводът - имаме проблем в самото упраление. ", съобщи депутатът от ПГ на "БСП за България " Явор Божанков пред НТВ.

Явор Божанков: Специалитет на Борисов е да трансферира отговорността върху различен

На въпрос от водещата дали рецесията в Перник е основанието за внасяне на избор на съмнение, Божанков отговори, че тя не е единствената причина. Споредн него левицата е алармирала за всеки един от трите казуса в бранш "околна среда " превантивно - по отношение на чистотата на атмосферния въздух, проблемите с водата и проблемите с отпадъците, само че ограничения не били взети.

"Стигнахме до извода, че промени няма да бъдат извършени, това държавно управление отива към края на своя мандат и явно няма да вземе нужните ограничения. Те се взимат постфактум, когато стане рецесия и някоя медия не каже, че отпадък влиза от друга страна и се изгаря в България, тогава спешно институциите се задействат. Обаче те би трябвало да работят превантивно, тъй че да не се стига дотук ", сподели той на въпрос за какво е нужно Българска социалистическа партия да внася избор на съмнение, а не просто да повдигне тези тематики и диалози в парлемента и пред обществото. "Работата на опозицията е да показва проблемите. Мерки не са взети, по тази причина внасяме избор на съмнение, тъй че да фокусираме цялото публично внимание в тази посока ", приключи Божанков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР