Прехвърлила се искра от самозапалили се въглища е причината за

...
Прехвърлила се искра от самозапалили се въглища е причината за
Коментари Харесай

Искра от самозапалили се въглища е причината за пожара в ТЕЦ - Сливен

Прехвърлила се искра от самозапалили се въглища е повода за пожара в Топлоелектрическа централа - Сливен през миналата нощ. Това оповестиха от противопожарната работа. През нощта избухна и пожар в складовете на два завода - " Динамо " и ЗММ-Сливен. В централата огънят е локализиран, а в предприятията изцяло сподавен. Няма потърпевши хора.

Сливен

Огънят в Топлоелектрическа централа - Сливен обхванал повърхност от 15 декара с бали със плява, употребявани за гориво в централата. В непосредственост до сламата били складирани въглища, от които зародила искра.

Пожарникарите създали бариери от пясък и пръст, с цел да не се популяризират пламъците, само че поради мощния вятър гасенето било затруднено. Рано сутринта огънят бил локализиран.
Гл.комисар Владимир Демирев-директор РСПБЗН Сливен: Тука както виждате, продължава да гори и вероятно още няколко дни ще гори, заради характера на пожара. Този тип пожари няма по какъв начин да се изгасят, би трябвало да бъде разпръсната сламата и по този начин да бъде гасена или засипвана с пясък или пръст.
Друг сигнал, че бунище се е запалило, бил получен малко по-късно, а огънят бързо обхванал складовете на заводите " Динамо " и ЗММ. Ситуацията се усложнила и на помощ пристигнали огнеборци с изключение на от Сливен, от Ямбол, Гурково и Нова Загора. Въпреки това, нанесените вреди са обилни.
Гл. комисар Владимир Демирев-директор РСПБЗН Сливен: Един склад 12 на 30 м, железен, в който имаше остарели аварийни елементи и съоражения, втори подобен склад, само че част от него, към 40 квадрата изгоряха. Около 20 квадрата плоскости текстолотови в един трети завод, отново железен и в леярния завод 5-10 квадрата от покривното битумно покритие.
От Регионалната здравна ревизия са създали измервания на въздуха, които посочили, че няма замърсяване в Сливен.
 Локализирани са пожарите в региона на Топлоелектрическа централа - Сливен Локализирани са пожарите в региона на Топлоелектрическа централа - Сливен
Три индустриални пожара гасиха огнеборците в Сливен през миналата нощ.В Топлофикация се възпламениха бали със плява,а по-късно избухва и пожар в складов...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР