Прехвърлила се искра от самозапалили се въглища е причината за

...
Прехвърлила се искра от самозапалили се въглища е причината за
Коментари Харесай

Искра от самозапалили се въглища причинила пожара в ТЕЦ-Сливен

Прехвърлила се искра от самозапалили се въглища е повода за пожара в ТЕЦ-Сливен. Това заяви пред публицисти комисар Владимир Демирев, шеф на РД „ ПБЗН “, съобщи " Фокус ".

Огънят зародил в куп въглища. Специалистите от топлоцентралата почнали тяхното почистване с гребла и най-вероятно при преместването искра от огъня се е трансферирала върху съхраняваната наоколо плява. Балите са се употребявали за гориво на една от пещите. Те са били складирани на повърхност от към 15 декара.

Сигналът за пожара в Топлофикация-Сливен е бил получен в 20.20 часа нощес. В 20:30 ч. е бил получен различен сигнал, че горят боклуци и сухи треви в хранилища на предприятията ЗММ и „ Динамо “ в индустриалната зона на града. Там са горели остарели железни елементи, опаковки, текстолитови плоскости, покривно покритие и обзавеждане. Изгорели са също към 11 декара боклуци и сухи треви.

Целият състав на сливенската пожарна се е присъединил в гасенето на пожарите, като са получили помощ от Нова Загора, както и от Районна работа - Ямбол.

Пожарът в региона на двата завода е изцяло овладян, заяви комисар Демирев. Балите със плява в ТЕЦ-Сливен ще тлеят още най-малко няколко дни. Ще бъде осъществена за инспекция за ограниченията са противопожарна сигурност в предприятието. ТЕЦ-Сливен работи. При случая няма потърпевши хора.

През миналото денонощие в Сливенско са били гасени 22 пожара. Реагиран е и един подправен сигнал. Оказана е и помощ на жена в безпомощно положение в сливенския квартал „ Дружба “, където на пожарникарите се е наложило да обхванат през терасата на втория етаж, с цел да оказват помощ.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР