Прехваленото увеличаване на пенсиите създава исторически рекорд в дефицитите на

...
Прехваленото увеличаване на пенсиите създава исторически рекорд в дефицитите на
Коментари Харесай

Апокалиптични прогнози на НОИ връщат идеята за замразяване на частните пенсии

Прехваленото увеличение на пенсиите основава исторически връх в дефицитите на държавното обезпечаване – от 5.55% по отношение на брутния вътрешен артикул (над 10 милиарда лева.) и при равни други условия следващите пет години ще бъдат най-тежки за осигурителната система през целия идващ половин век, за който Националният застрахователен институт е изготвил поверителна прогноза (до 2070 г.). Документът планува дефицитите на системата при сюжет, че хората продължат да се обезпечават смесено в държавното и частното обезпечаване, само че съдържа и допускане, при което вноските на работещите се насочат напълно към страната.

Допускането, че петте процентни пункта, които сега се удържат на работещите, с цел да се преведат по персонални партиди в частен пенсионен фонд, може в един момент да престане и парите им да се насочат напълно към държавното обезпечаване. Това излиза в формален държавен документ, въпреки и конфиденциален, кето е провокирало съществено терзание в промишлеността на пенсионните фондове.

Допитване измежду пенсионноосигурителните компании демонстрира, че са наясно с изчисленията на Национален осигурителен институт и се тормозят страната да не предприеме така наречен осигурителна почивка, като пренасочи вноските за втора пенсия в Национален осигурителен институт за период от три до пет години. Така може да се отслаби натиска върху осигурителната система, за която анализът твърди, че „ при опазване на настоящото законодателство, най-силното отрицателно въздействие на застаряването измежду популацията върху устойчивостта на държавната пенсионна система се чака в идващото десетилетие, дори в идващите пет години “.

На процедура това значи, че хората ще зависят от ден на ден от волята на държавни управления, които си гласоподават нараствания на пенсии без да мислят, по какъв начин ще ги изплащат, вместо да икономисват по персонални партиди средства, с които самите обезпечените да си разполагат. Разчетите на Национален осигурителен институт по безапелационен метод потвърждават, че екзотичните хрумвания на „ Продължаваме промяната “ в данъчната политика - облагане на гъбарите, бакшишите, нов налог здания, втори автомобил, бонус-донос и т.н.си имат причина и тя е добре прикриваното, само че осъзнато изправяне на пенсионната система пред банкрут. Всеки спомагателен лев, без значение, къде се събира – в общински бюджет, или в друга система, ще облекчи нуждата да се финансира от централния бюджет и той ще може да се насочи към главната си грижа субсидирането на пенсиите.

Според представители на три пенсионноосигурителни компании, такова предложение е било дефинирано още предходната година, само че нито служебният кабинет „ Донев “ нито държавното управление „ Денков “ желаят да го внесат, тъй като ще е еднакво на война против промишлеността на пенсионните фондове. Според една от трите запитани компании, сходен ход може да аргументи отпадане на компании от пазара и след пет години да има доста по-малко фондове.

Затова страховете са мярката да не се внесе от депутат сред първо и второ четене на данъчните закони, или в преходните и заключителните разпореждания на бюджета, отново преди второ четене. Алтернатива, която плаши фондовете не по-малко е, че държавното управление може да премине към рекламиране на възможни преимущества от обезпечаване амо в първи дирек на държавното обезпечаване. Така може да се реализира незадължително, само че продължително пренасочване на средства, което да вреди на промишлеността и на спестяванията на хората години, откакто краткотрайният проблем на Национален осигурителен институт се позволи.

Сметките демонстрират, че за хора, които са работили в сивия бранш, обезпечавани на по-ниски от действителните си приходи и сега на своето пенсиониране имат спестявания под 10 хиляди лева, може хипотетично да имат полза от прекачване на спестяванията си от частен фонд в Национален осигурителен институт. Броят на тези случаи обаче последователно понижава, както поради ограниченията, които страната взима, по този начин и поради подобряването на изискванията на трудовия пазар, при които работодателите се борят за всеки съзнателен и способен чиновник в това число и посредством предлагането на осигурителни пакети.

По този метод, за всички работещи, които са се осигурявали съзнателно в продължение на десетилетия и възнамеряват да вършат това още десетилетия, една осигурителна почивка, ще значи средствата им да се насочат към солидарния пенсионен дирек, с цел да може държавното управление на обединението, наричаща себе си „ сглобка “ да заплаща пенсии, като тегли по-малко заеми.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР