Преходният период при излизането на Великобритания от Европейския съюз, който

...
Преходният период при излизането на Великобритания от Европейския съюз, който
Коментари Харесай

Британски медии за Брекзит: Преходният период може да бъде удължен

Преходният интервал при излизането на Англия от Европейския съюз, който би трябвало да стартира н а 29 март следващата година и да продължи 19 месеца, може да бъде продължен , отбелязва английският щемпел преди срещата на европейския съвет довечера, на която ще бъде разискван ходът на договарянията за Брекзит.

В. " Таймс " цитира министъра на интернационалната търговия Лиъм Фокс, който счита, че срокът на прехода може да се удължи до края на 2020 година Според всекидневника министър-председателката Тереза Мей би трябвало да изследва тъкмо тази опция като вероятен излаз от задънената улица, в която изпаднаха договарянията. " Таймс " напомня, че през прехода Обединеното кралство ще резервира съществуващите връзки с Европейски Съюз, само че няма да има свои представители нито в Еврокомисията нито в Европейския парламент.

На среща с министрите си през вчерашния ден Мей е била принудена да признае, че желанието на Брюксел за пробутване на граница през Ирландско море и за оставане на Северна Ирландия в митническия съюз с Европейски Съюз продължава да е главният и за момента неразгадаем проблем пред постигането на съглашение, показва " Таймс ". Според различен източник на вестника все още има вяра в митническия съюз да остане цяла Англия. Той обаче признава, че е безусловно неразбираемо по какъв начин може да стане това и постижимо ли е въобще. По информация на " Таймс " Германия също би желала преходният интервал да се удължи.

В. " Файненшъл таймс " с ъобщи, че ръководителят на преговорния екип от страна на Европейски Съюз Мишел Барние гледа благосклонно на удължение на преходния интервал с една година. В навечерието на среща на върха в Брюксел Барние споделил пред министрите от 27-те страни членки, че Брюксел е подготвен да предложи нови хрумвания за реализиране на договорка до идващия месец, добавя вестникът.

В. " Дейли телеграф " разяснява позициите на страните от Европейски Съюз, като измежду най-важните са тези на Франция и Германия, само че по разнообразни аргументи. Франция разчита да получи оптималната политическа и икономическа полза от напускането на Англия. Германия, в лицето на Ангела Меркел, е по-скоро в изчаквателна позиция, отбелязва всекидневникът. С наближаването на преходния интервал става все по-очевидно, че в играта се намесва бизнес лоби, което към този момент декларира, че възможен Брекзит без съглашение ще е злополука за Европейски Съюз. Това дава съображение на английските анализатори да се надяват Меркел да се намеси и да не допусне " унищожителен Брекзит ".-->

Позовавайки се на английския министър на финансите Филип Хамънд " Дейли телеграф " напомня също, че Обединеното кралство ще би трябвало да изплати на Европейски Съюз до 36 милиарда лири (47,5 милиона долара) обезщетения за напускането си, в случай че на договарянията за Брекзита Лондон не успее да контракти сключването на комерсиално съглашение. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР