Преходът за плащане в рубли на руския газ, доставян за

...
Преходът за плащане в рубли на руския газ, доставян за
Коментари Харесай

Кремъл няма да иска незабавно плащане на газа в рубли

Преходът за заплащане в рубли на съветския газ, доставян за " вражески " страни, ще е " отегчителен във времето развой ", разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в сряда.

" Не става въпрос на следващия ден да бъде постановено и на следващия ден вечерта да бъде платено. Не, това е по-разтеглен във времето развой – технологически просто е ", сподели той, представен от съветските медии, по отношение на нареждането на съветския президент Владимир Путин от преди дни да му бъде показана от " Газпром " до 31 март скица за промяна на заплащанията за газа в рубли.

Промяната изрично бе отхвърлена от страните от Г-7 и от Европейския съюз, съгласно които това ще е нарушаване на договорите, в които е записано, че преводите са в долари или евро.

По въпроса Путин е провел в сряда телефонен диалог с немския канцлер Олаф Шолц, в който му обяснил, че решението, което визира и Германия, е обвързван осъс замразяването на валутните запаси на Руската централна банка в страните от Европейски Съюз. Според съветския държавен глава това е решено в нарушаване на нормите на интернационалните права, показва се в известие на Кремъл след диалога.

В него се показва, че " признатото решение не би трябвало да докара до утежняване на договорните условия за европейските компании вносители на съветски газ ".

По-рано денем съветският народен представител Вячеслав Володин съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да заплаща в рубли, в случай че желае газ, а износът на нефт, зърно, метали, торове, въглища и дървесина също би трябвало да се заплаща по този начин.

Володин прикани европейските водачи " да престанат да търсят оправдания за какво техните страни не могат да палят в рубли " и да се отнесат към въпроса с повече съвестност. " Те сами направиха всичко, с цел да подринат доверието в $ и еврото, с цел да се откаже Русия от взаимоплащания в тези валути ", сподели депутатът.

Песков също се изрече за разширение на заплащанията за съветските артикули в рубли. Той разяснява също по този начин основаването на нова платежна единица за заплащанията с другарски страни за понижаване зависимостта от аварийните валути, които страните могат да употребяват като " геополитическо оръжие ".

Зам.-министърът на външните работи Сергей Рябков изясни пред RT, че с решението за заплащане на газа в рубли " не сменяме договорите, ние пазиме нашите ползи от цунами, вълната от напълно безотговорни наказания, които просто унищожиха основата на интернационалната търговия и интернационалната финансова система ".

По думите му западните страни, отпред със Съединени американски щати, водят хибридна война против Русия и страната му се сблъсква с изключителни провокации и би трябвало да им откри невероятни отговори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР