Преходът от памперс към гърне е важен етап от развитието

...
Преходът от памперс към гърне е важен етап от развитието
Коментари Харесай

Как да сприятелим хлапето с гърнето: 5 важни нюанса

Преходът от памперс към гърне е значим стадий от развиването на бебето. Не е изненадващо, че всички родители с неспокойствие чакат детето им някак си да се заинтересува от гърнето.
Въпреки това, в случай че то не бърза да се раздели с памперса, не би трябвало да се притеснявате или да го притискате.
Обикновено то е готово да употребява гърнето, когато стартира решително да стои на краката си и да върви независимо – т.е. сред 1 и 2 години.
За да може подпомогнете процеса, обърнете внимание на някои от тези нюанси.
Педиатърът доктор Алексей Ресненко дава потребни насоки в помощ на родителите.

С всички улеснения

За триумфа на начинанието е значимо детето да седи вярно на гърнето: леко разтворило крайници (като на конче), с изправен тил или леко наклонено напред.
Освен това на мъника би трябвало да му е комфортно, другояче идващия път няма да можете да го убедите да повтори „ процедурата “.
Процесът на ставане и сядане не би трябвало да основава усложнения, по тази причина при избора на гърне обърнете внимание на по този начин наречените анатомични модели. Те следват формата на тялото, имат облегалка за поддържане на кръста, а от време на време и дребна ръкохватка, за която е комфортно да се хваща.

Внимание! Когато избирате гърне с формата на животно или кола, се уверете, че ще ви е комфортно елементарно да изваждате цукалото.

Правила за безопасност 

Трудно е да задържите бебето на едно място дълго време. Дори и на гърнето то ще се върти. Затова едно от главните условия е стабилността. Не забравяйте, че в случай че един път падне от гърнето, то може изрично да откаже да седне още веднъж.

Хигиена

Гърнето се употребява непрекъснато, по тази причина би трябвало да бъде идеално чисто: съществуването на дребни декоративни детайли, издатини и вдлъбнатини, доста ще усложни почистването му. 

Въпрос на табиет

Не се обезсърчавайте, в случай че мъникът изрично откаже да седне на гърнето. Поставете кукуто на най-видно място в детската стая и бъдете търпеливи. Скоро то ще свикне с тази оригиналност в интериора и ще насочи вниманието си към нея. А, с цел да може бързо да разбере предназначението му, организирайте особено театрално зрелище благодарение на играчки.
Внимание! В никакъв случай не насилвайте детето да седи на гърнето, в случай че не желае да го прави.

Спазвайте мярката

Когато избирате гърне, не се изкушавайте да купувате дизайнерски шедьоври. Детето би трябвало съвършено да разбере защо служи гърнето. Различни бутони, копчета и картинки ще отклонят вниманието му от процеса, а дългият престой върху кукуто не се отразява добре на здравето му.

Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР