Преходът от Galaxy S9 към Galaxy S10 беше плавен. Видяхме

...
Преходът от Galaxy S9 към Galaxy S10 беше плавен. Видяхме
Коментари Харесай

Galaxy S11 - прeдварителна информация, спецификации, дата на анонс и цена

Преходът от Galaxy S9 към Galaxy S10 беше равномерен. Видяхме трети модел, S10e, един до друг с S10/S10+ и нов дизайн на предната част. По отношение на продуктивността, по отношение на това, което сме виждали преди, няма кой знае какъв скок напред. Трите телефона се различаваха главно по броя и опциите на своите камери. Дори S10 5G, който е с шест камери, не би трябвало да е покрай това, което се задава в този момент, считат от PhoneArena.

На база на информацията, с която разполагаме, към този момент знаем какъв ще е „ силуетът “ на новото устройство и крайният резултат може в действителност да е шедьовър.
Дизайн и спецификации
Като имаме поради тъгите, които Samsung имаше във връзка с OLED екрана и разположението на предната камера върху него, не чакаме фрапантна смяна в това отношение. Това е телефон, който ще би трябвало да се създаде в милиони бройки и от Samsung надали ще опитват. Те вършат това със своя междинен клас от телефони в A-серията.

Очакваме да забележим имплементация на Sound on Display (SoD) технологията, която предава звука посредством трептения по предната част на телефона. Така няма да има потребност от представител, което ще освободи пространство. Технологията бе демонстрирана предходната година, а в идващото видео може да я видите приложена в Galaxy S9+ – от 1:49 натам.

Освен, че ще спести място, този метод ще усъвършенства качеството на звука по време на диалози. По-добрите честоти ще разрешат да чуваме тембъра на гласа по-отчетливо. Може да е от огромна изгода и за устройствата, които би трябвало да са водоустойчиви, защото отстранява една дупка от корпуса.

Samsung създаде няколко датчика, които се слагат под екрана, само че за момента не е известно да обмислят въвеждането на поддисплейна камера, сходна на тези при Oppo и Xiaomi. Под екрана ще се настанят датчиците за светлина и непосредственост от Galaxy S10.


Galaxy S11 – 5G и Snapdragon 865 процесор
Фабриките на Samsung пропуснаха един индустриален цикъл от серия 8 на Snapdragon. Galaxy S10 разполага със Snapdragon 855 (произведен от TSMC) за Съединени американски щати и Exynos 9820 за останалите места. Сега обаче се чака да накарат Qualcomm да довери производството на 865 на корейците, поради достиженията им в рисковата ултравиолетова (EUV) литография. Това значи, че идната година ще е много забавна във връзка с битката за върха при процесорите. И Snapdragon 865, и съперникът му от Exynos ще бъдат създавани от Samsung.

Остава въпросът дали Qualcomm и Samsung ще запоят 5G модемите си на самия чип, с цел да се получи едночипова система, или той ще се предлага настрана. Видяхме поредност телефони, които имаха обособена 5G версия поради спомагателния съставен елемент. Това това несъмнено се отразява на дизайна и ще е добре, в случай че той стартира да се вгражда на равнище чипсет.

Независимо дали Qualcomm ще успее да прикачи към чипсета Snapdragon 865 своя X55 5G модем в точния момент, Samsung работи върху консолидираното на 5G в собствен Exynos процесор. Очакваме да се появят вести до края на тази година и да го забележим в деяние при новото Galaxy.
Samsung Galaxy S11 – датчици на камерата и фотоси
За момента сме чули за:
по-висока резолюция – 64-мегапикселов датчик, който чрез pixel-binning може да комбинира няколко пиксела в един, с цел да се получи 16MP фотография с необикновено качество и дребен размер. GW1 датчикът е оборудван с Tetracell технология за по-добри фотоси на мрачно, по-добро обрисуване на ярки обекти, бърз автофокус и усъвършенствана HDR снимка.повече стъпки на апертурата – още една към сегашните f/1.5 и f/2.4, само че към момента не се знае каква.повече time-of-flight датчици, които мерят дистанцията сред устройството и даден обект. Използва се инфрачервена светлина, с цел да се изпрати сигнал, който се отблъсква от обекта и се връща. Дълбочината се дефинира съгласно времето, за което той е пропътувал дистанцията.по-голям zoomРазполагаме с този кадър, който демонстрира страхотна работа с отблясъци и облаци. Всичко останало е на хартия към този миг.


Не на последно място, има информация, че снабдител на Samsung строи фабрика особено за ToF датчиците, които на процедура към този момент видяхме в Galaxy S10 5G. Анализаторите предсказват огромен скок в търсенето им. Note 10 би трябвало да има два такива датчика – един откъм гърба и един за предната камера. Очаква се да забележим технологията и в телефоните от междинен клас на Samsung.
Galaxy S11 – премиера и цена
Galaxy S9 и S10 бяха публично оповестени на Samsung Unpacked събития през февруари 2018-та и 2019-та. След това излизат на пазара през март същата година. При S8 имаше отклоняване, само че то беше единствено с един месец. Съвсем умерено можем да чакаме Samsung Galaxy S11 през февруари-март, 2020 година.

Тъй като не чакаме фрапантна смяна в дизайна, можем да предположим, че стартовата цена ще бъде в диапазона сред $749 и $999 – съгласно това кое от трите устройства ще вземем и дали то ще има 5G. Най-евтиният вид евентуално няма да може да се възползва от новия стандарт за съгласуваност.
Заключение
Разполагаме с общи контури на главното, което ще забележим в телефона. Има обаче и доста, което занапред следва да разбираем. Най-вероятно някои елементи към момента не са известни на хората от Samsung – има време за още изненади… положителни и неприятни.
Какви са Вашите упования за телефона? Бихте ли си го закупили, на база на информацията, която има за в този момент? Има ли нещо съответно, което желаете да видите в смарт телефона?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР