Преходът към облака ги прави привлекателни за инвеститоритеИзборът на софтуерни

...
Преходът към облака ги прави привлекателни за инвеститоритеИзборът на софтуерни
Коментари Харесай

Три софтуерни компании с най-обещаващи акции

Преходът към облака ги прави привлекателни за вложителите

Изборът на софтуерни компании за вложение наподобява богат
(снимка: CC0 Public Domain)

Инвеститорите би трябвало да бъдат по-придирчиви в работата с акции на софтуерни компании след бързия напредък на котировките им през 2019 година, споделят анализаторите от Morgan Stanley. Те показват три разработчика на програмен продукт, в чиито скъпи бумаги си коства да се влага: Adobe, Salesforce и Microsoft.

„ Adobe има една от най-силните позиции на софтуерния пазар, защото компанията прави пари от непрекъснатия преход на маркетинга към цифровия канал ”, споделя анализаторът на Morgan Stanley Кийт Вайс.

Според прогнозите, акциите на Adobe ще стигнат $410 за брой. В понеделник, 13 януари, те костваха $344,94, което е с 1,5% повече, спрямо предходната борсова сесия.

Говорейки за Salesforce, Кейт Вайс акцентира, че компанията има облачна платформа, която автоматизира и усъвършенства всички стадии на работа с клиентите. Благодарение на това решение, Salesforce ще усилва приходите си, което от своя страна ще подтиква повишаването на скъпите й бумаги.
още по тематиката
Към 13 януари т.г. акциите на Salesforce се търгуваха за $183,99, което е нарастване с 2,1% по отношение на предходната сесия. Morgan Stanley има вяра, че цените бумаги на компанията ще нарастнат до 216 $.

Що се отнася до Microsoft, анализаторите от Morgan Stanley предвиждат растеж на котировките на компанията до $189. На 13 януари една акция на Microsoft струваше $162,86 (+0,9% по отношение на цената в миналата борсова сесия).

„ На фона на това, че в ИТ средите диалозите се отдалечават от обществените облаци към хибридните архитектури, където фирмите се възползват от локалните запаси и обществените облачни услуги, Microsoft се трансформира в най-хубавата софтуерна компания за дълготрайни вложения ”, споделя Кейт Вайс.

Според нея, от позиция на съотношението на пазарната стойност към приходите, изборът на софтуерни компании, в които е най-добре да се влага, „ наподобява богат ”. Ако обаче съпоставим капитализацията и свободните парични потоци, тогава акциите би трябвало да се избират деликатно и да се прегледат по-отблизо книжата на Adobe, Salesforce и Microsoft, прибавя тя.

Bank of America има вяра, че основните тематики на международния пазар за програмен продукт през 2020 година ще бъдат свързани с възходящото разпространяване на изкуствения разсъдък и адаптирането на фирмите след огромни придобивания. Сред софтуерните компании, чиито акции може би са най-привлекателни за вложителите тази година, специалистите показват още веднъж Adobe, Microsoft и Salesforce.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР