Преговорните екипи на институциите на ЕС са постигнали споразумение за

...
Преговорните екипи на институциите на ЕС са постигнали споразумение за
Коментари Харесай

Институциите на ЕС се споразумаха за намаляване на парниковите емисии с поне 55%

Преговорните екипи на институциите на Европейски Съюз са постигнали съглашение за нови правила по въпросите на климата, оповестиха представители на Европейския парламент и на Съвета на Европейски Съюз пред ДПА сутринта в сряда. Това отваря пътя задачата за понижаване на излъчванията от парникови газове с най-малко 55% да бъде записана в европейското законодателство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Представителите на държавните управления на 27-те страни-членки, на Европейския парламент и на Европейската комисия са постигнали съглашение след месеци на безплодни договаряния.

Новата цел е забележителен скок спрямо актуалната цел за понижаване на излъчванията с 40 % по отношение на равнищата от 1990 година

" Това е основен миг за Европейски Съюз и мощен сигнал към света: нашият ангажимент към климатично безпристрастен Европейски съюз ще направлява нашите политики през идващите 30 години. Това са и позитивни вести преди Деня на Земята ", написа в туитър заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс, който дава отговор за въпросите на климата. " Това е добър ден за хората и за планетата ", добави Тимерманс.

Споразумението е реализирано от политическите представители на институциите, само че би трябвало да бъде утвърдено от държавните управления и парламентите.

Зелените в Екологичен потенциал са изразявали запаси към съглашението, само че няма да имат задоволително гласове сами да блокират приемането на законодателството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР