Преговорни екипи на Европейския парламент и Съветана Европейския съюз се

...
Преговорни екипи на Европейския парламент и Съветана Европейския съюз се
Коментари Харесай

Съветът на ЕС и европарламентът одобриха Кьовеши за главен прокурор

Преговорни екипи на Европейския парламент и Съветана Европейския съюз се споразумяха румънката Лаура Кьовеши да стане първият европейски основен прокурор. Предстои кандидатурата да бъде официално утвърдена от цялостния състав на двете институции.
За да заеме поста си Лаура Кьовеши, съглашението би трябвало да бъде публично утвърдено от двете институции. Преговорите сред Съвета и Европейския парламент не престават от пролетта. Преговарящият екип на Европейския парламент поддържа Кьовеши през цялото време, макар опълчването на Съвета.
Председателят на комисията по цивилен свободи Хуан Фернандо Лопес Агилар дефинира избора като "перфектен " и добави, че Кьовеши ще бъде една от мощните водещи фигури в Европейски Съюз от този миг ".
Очаква се Кьовеши да встъпи в служба в края на идната година. Европейската прокуратура ще проверява и изправя пред европейското правораздаване обвинени в злоупотреби с бюджета на Европейски Съюз като корупция или трансгранични измами с Данък добавена стойност над 10 милиона евро. Списъкът може да се разшири и да включва следствие на обвинени за тероризъм.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР