Преговорната рамка все още не е финализирана и не представлява

...
Преговорната рамка все още не е финализирана и не представлява
Коментари Харесай

Посланикът на ЕС в Северна Македония: Договорът с България ще бъде част от преговорите

Преговорната рамка към момента не е финализирана и не съставлява обществен документ, по тази причина не мога да приказвам какво ще бъде вътре, декларирал посланикът на Европейски Съюз в Северна Македония Самуел Жбогар, отговаряйки на въпрос по кое време ще бъде оповестена преговорната рамка, какво ще съдържа и дали ще бъдат обхванати добросъседските връзки с България, написа скопският вестник " Вечер ".

Жбогар пояснил, че става дума за същата преговорна рамка с сходна конструкция като за другите страни от района с разликата, че в нея би трябвало да се интегрира новата методология, призната наскоро от Европейския съвет. По отношение на България Жбогар показал, че добросъседските връзки са значим детайл от процеса на разширение, написа " Вечер ".

" Това е доказано и е част от решението на Европейския съвет от март. Необходимостта от продължение на осъществяването на договорите, реализирани със съседите и непрекъснатото развиване на добросъседските връзки сигурно би трябвало да залегнат в преговорната рамка, декларирал Жбогар, представен от " Вечер ". Жбогар декларирал, че преговорната рамка ще бъде оповестена през юни, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР