Преговорите за следващото мнозинство в ЕП ще се водят на

...
Преговорите за следващото мнозинство в ЕП ще се водят на
Коментари Харесай

Станишев: Лявото европейско семейство ще бъде силно и влиятелно и това е в интерес на България

Преговорите за идващото болшинство в Екологичен потенциал ще се водят на две огромни платформи. Едната е Европейският съвет, а другата платформа е Европейският парламент. На 28 май се събираме с левите министър председатели в Брюксел, с цел да координираме общата ни преговорна тактика, заяви пред Нова телевизия президентът на ПЕС Сергей Станишев.

Нашето семейство ще бъде мощно и авторитетно, а огромната ни задача е да обърнем посоката на развиване на Европа и тя да стане още веднъж обществена. Това е и от интерес за България – най-бедната страна в Европейски Съюз, където 40% от хората живеят под прага на бедността или в тежки материални ограничения. И индивидът, стандартът на живот и приходите да се трансфорат още веднъж в център на политиката - вместо макроикономиката, бюджетите и цифрите. Само по този начин Европа ще бъде още веднъж извор на оптимизъм и ще се избави от евроскептицизма, каза Станишев.

Президентът на ПЕС разяснява още, че тези избори не са просто за това кой ще прати с един народен представител повече в Екологичен потенциал. Истинският въпрос, съгласно него, е дали хората харесват живота си:

„ Стиснах хиляди ръце и обиколих 17 области за две седмици и мога да ви кажа, че българите са обезверени и обезверени. Търсят смяна и нова политика за приходите. Защото, с цел да изградят семейство и да заживеят почтено, са нужни приходи. Иначе бягат в чужбина. А това е спънка и пред икономическия напредък, и води до демографска злополука. Доходите са ключът, който може да отключи растежа на страната. “, предвижда Станишев.

Трябва да е ясно – без обществена смяна в Европейски Съюз дълбока обществена смяна в България няма да стане. Защото, в случай че там господства ЕНП като политика, те няма да разрешат на българско държавно управление да го направи. Така че борбата на ПЕС и Българска социалистическа партия е обща. Манифестът на ПЕС е създаден от всички партии и е ляв документ – Нов обществен контракт за Европа. В него има положителни ограничения, с цел да се пръвърне Европейският обществен дирек в действителност. А това ще бъде съществена алена линия в договарянията за новото парламентарно болшинство. В него се планува и общ евромеханизъм за европейска минимална работна заплата, както и вграждането на обществените параметри в европейския учебен срок като оценка за икономическото развиване на всяка страна, сподели президентът на ПЕС.

Лидерът на европейската левица е на мнение, че „ Европа не трябва да остава такава, каквато е, тъй като доста хора не я харесват и това е хранителната среда за националистите. “ Затова лявото политическо семейство ще търси необятен ляво-центристки напредничав алианс, с цел да може Европа да дава вяра още веднъж.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР