Преговорите за разрешаването на политическата криза във Венецуела, които се

...
Преговорите за разрешаването на политическата криза във Венецуела, които се
Коментари Харесай

Преговорите между властта и опозицията във Венецуела продължават и във вторник


Преговорите за разрешаването на политическата рецесия във Венецуела, които се организират в Санто Доминго, ще продължат и във вторник. Това заяви в понеделник представителят на държавното управление на Доминиканската република Роберто Родригес Марчена.

„ Правителството и опозицията във Венецуела се договориха да продължат разговора си “, разгласи Марчена на къса конференция, която бе излъчена онлайн по телевизия „ Телесур “.Той обаче не даде повече информация по отношение на развиването на преговорния развой.

БГНЕС напомня, че в понеделник беше даден стартът на разговора, който се организира на закрити врата във външополитическото министерство на Доминиканската република.

На срещата Каракас е представляван от министъра на връзките и информацията Хорхе Родригес и ръководителя на Общото заседание Делси Родригес, която е и негова сестра. Делегацията на опизицията пък е ръководена от депутата от Националната асамблея (парламента) на Венецуела Хулио Болхес. Партията „ Народна воля “, ръководена от намиращия се под домакински арест опозиционер Леополдо Лопес, взе решение да не взе участие на срещата.

В качеството си на медиатори в договарянията вземат участие още някогашният министър-председател на Испания Хосе Луис Родригес Сапатеро и президентът на Доминикана Данило Медина, дружно с представители на Чили, Боливия и Никарагуа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР