Преговорите за размяна за затворници между Русия и Украйна продължават,

...
Преговорите за размяна за затворници между Русия и Украйна продължават,
Коментари Харесай

Преговорите за размяна за затворници между Русия и Украйна продължават

Преговорите за замяна за пандизчии сред Русия и Украйна не престават, само че размяната не се е състояла, макар по-ранни известия, че следва това да случи през днешния ден. Киев не показва дата, на която процесът на замяна на арестувани лица ще завърши.

Очакването, че през днешния ден е допустимо да има замяна на арестувани лица, се появи след информации в украински медии от предходната нощ, позоваващи се на известие във Facebook на генералния прокурор. Те обаче бързо бяха опровергани на първо време от Службата за сигурност, а по-късно и от президентството. Оттам оповестиха в изказване " Вече не за първи път виждаме информативен безпорядък, провокиран от цитиране на непотвърдена информация и многочислени " източници ". "

На летището в Киев пристигнаха родственици на 24 моряци, арестувани от Москва в Керченския пролив през ноември предходната година.

Виктор Сорока, татко за арестуван украинских моряк: Никой нищо не ни е споделил публично. Всичко идва от интернет. Ще чакаме. Имаме възприятието, че момчетата ще си дойдат.
Адвокатът на част от арестуваните в Украйна съветски жители, подготвяни за размяната, заяви, че те остават в ареста.

на фона на договарянията, през вчерашния ден украинският режисьор Олег Сенцов беше трансфериран в Москва. През 2015 година носителят на Наградата " Сахаров " беше наказан на 20 години затвор за подготовка на терористичен акт в Крим и се намираше в затвор в Ямало - Ненецкия самостоятелен окръг в Тюменска област.

В сряда украински съд освободи известния съветски публицист Кирил Вишински, упрекнат, че поддържа проруските сепаратисти в източната част на страната.

Размяната на пандизчии е идея, с която новият украински президент Волoдимир Зеленски се ангажира персонално. През юли той предложи Сенцов да бъде сменен против Вишински.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР