Преговорите за преструктуриране на външен дълг на Аржентина на обща

...
Преговорите за преструктуриране на външен дълг на Аржентина на обща
Коментари Харесай

Преговорите за преструктуриране на дълга на Аржентина бяха удължени с един месец

Преговорите за преструктуриране на външен дълг на Аржентина на обща стойност към 66 милиарда $ бяха удължени с малко повече от един месец, предадоха международните организации.

Крайният период изтичаше през вчерашния ден. Новият е 24 юли, заяви аржентинското държавно управление в официално съобщение. Това е петото отсрочване, откогато аржентинския президент от левицата Алберто Фернандес стартира договарянията с задграничните кредитори преди към два месеца.

Аржентина е изправена пред банкрут

Правителството изрази желание да употребява удължаването на договарянията, с цел да реализира сполучливо преструктуриране на дълга. Миналия месец Аржентина не съумя да изплати свои отговорности в размер на към 500 милиона $. Ако не успее да реализира съглашение с кредиторите си, страната може да бъде застрашена от изпадане в несъстоятелност.

Правителството акцентира, че договорката би трябвало да е търпима за Аржентина, която изпадна в тежка финансова рецесия още преди пандемията от новия ковид. Инфлацията в страната е над 50 %, делът на бедните надвишава 35 на 100, а Международният валутен фонд предвижда спад на стопанската система от 5,7 %, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР