Преговорите за правителство преминават към следващия етап - обсъждане на

...
Преговорите за правителство преминават към следващия етап - обсъждане на
Коментари Харесай

Мария Габриел: Следващият понеделник ще отида при президента с готов състав на кабинет

Преговорите за държавно управление минават към идващия стадий - разискване на имена на претенденти за министри. Това разгласи в коридорите на Народното събрание кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.
 
Тя се зарече, че идващия понеделник, когато изтича времето й за договаряния, ще отиде при президента Румен Радев с подготвен състав на кабинет. " Оставам отворена за диалози с всички ", съобщи някогашният еврокомисар.
 
След като през вчерашния ден Политическа партия и Демократична България дефинитивно отхвърлиха да поддържат номинацията й, Габриел сбито разяснява: " Те споделиха своето мнение. "
 
И уточни, че с дясната коалиция имат общи цели и цели, и по тази причина остава подготвена да беседва с тях за съответни политики. Габриел не се ангажира с мнение за възможностите си кабинетът й да бъде утвърден в пленарната зала, а единствено подсети, че е направила срещи с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ.
 
По въпроса дали би подкрепила държавно управление с втория мандат, който ще отиде при ПП-ДБ, в случай че първият не успее, Мария Габриел съобщи: " Не виждам политическата логичност в едно такова решение ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР