Преговорите за нови бойни изтребители представляват едно огромно усилие от

...
Преговорите за нови бойни изтребители представляват едно огромно усилие от
Коментари Харесай

Генерал Попов: Самолети като Ф-16 ще вдигнат националното ни самочувствие

Преговорите за нови бойни изтребители съставляват едно голямо изпитание от години. Много държавни управления преди този момент заявяваха, че ще се заемат с този въпрос, само че не правеха нищо. А хората обичат измененията, новите неща, новите старания. Затова поздравявам министър председателят Бойко Борисов за подхванатата храброст.

Това съобщи ръководителят на комисията по защита ген. Константин Попов във връзка договорката за закупуването на самолетите Ф-16.

"Смея да настоявам, че ще имаме най-хубавия аероплан в района, който ще бъде по-добър от турските и гръцките. Ф-16 е извънреден аероплан, с технологии от 5-о поколение'', добави ген. Попов.

Относно рецензиите на опозицията по цената на договорката ръководителят на отбранителната комисия съобщи, че няма по какъв начин да купим подобен аероплан за 5 лв..

,,В случая би трябвало да приказваме не толкоз за договорка, що се касае за национална сигурност, за повдигането на националното ни самочувствие, за суверенитета. А и в този момент имаме добра стопанска система, добра фискална политика. Ако в този момент не купим самолетите, по кое време?'', разяснява още Попов.

На въпрос за ремонта на Су-25 ген. Попов изрази вяра проблемите да бъдат решени и акцентира, че тези самолети не са свързани с защитата на въздушното пространство.

,,Изборът на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейска комисия е добър. Очевидно защитата ще бъде измежду главните тематики на Европейски Съюз, тъй че чакам съществени старания в тази насока'', изясни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР