Преговорите за кабинет с втория мандат са размразени. Предстои среща

...
Преговорите за кабинет с втория мандат са размразени. Предстои среща
Коментари Харесай

Имунитетът на Бойко Борисов: Как ще се отрази в отношенията на водещите сили?

Преговорите за кабинет с втория мандат са размразени. Предстои среща сред номинираните от ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната - Демократична България “ министър председатели на ротация.

По-рано ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че няма да се откаже от имунитета си. Той напомни, че през последните две години не е имал имунитет и дефинира предлагането на прокуратурата като „ офанзива “.

Главният прокурор е в Бургас за присъединяване в интернационален конгрес

По мотив изказванията на прокуратурата, че има доказателства за пране на пари по следствието " Барселонагейт " водачът на ГЕРБ съобщи, че не се тормози.

„ Нямам, не съм имал и няма да имам никакъв парцел в Испания “, акцентира Борисов.

Опит за неуспех на държавно управление с втория мандат, видяха в дейностите на обвиняването от ПП-ДБ. Които към момента са на масата за диалози с ГЕРБ-СДС за общо ръководство.

Не съм имал и нямам парцел в Испания, сподели ръководителят на ГЕРБ

„ Сега Гешев и Радев са тил в тил. Координирано работят да не се сформира държавно управление. Ние не сме перална машина, с цел да перем който и да е било. Борисов дано да си се бори, да си се пази “, уточни съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов.

Президентът щеше да ни набие, има капания против ПП-ДБ от кохортата на Радев, уточни ръководителят на ДСБ

Как ще се отрази поисканият имунитет на връзките сред първите две сили, попитаха другите партии в Народното събрание.

„ Нека да забележим дали ще се сбъдне това от записа, че би трябвало да се „ замота “ проблема с имунитета на Борисов “, уточни водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

ПП-ДБ са опасност за националната сигурност и не би трябвало да бъдат допускани в Народното събрание, сподели той

„ Кирил Петков, който собственоръчно арестува Бойко Борисов предходната година, оплаквайки се тогава, че основният прокурор Иван Гешев му пречи, с цел да влезе Бойко Борисов в пандиза, в този момент го пази “, добави Станислав Балабанов от „ ИТН “.

Всички сделки ще бъдат да се върви напред, уточни Нидал Алгафари

Въпреки поръчката на Борисов, че няма да се откаже от имунитета си, от Българска социалистическа партия пристигна апел да го направи.

„ Ако не се откаже самичък от имунитета си, значи, че плахо се крие от правораздаване. Интересно е по какъв начин биха дали своят вот съдружните му сътрудници от Политическа партия и Демократична България. Тези, които го арестуваха нелегално, през днешния ден го избавят от законна процедура за търсене на отговорност “, показва в своя позиция Корнелия Нинова.

Така въпросът с имунитета на Борисов ще бъде издигнат в пленарната зала, където депутатите би трябвало да решат дали да поддържат основаването на краткотрайна комисия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР