Преговорите за бюджета на ЕС за 2020 година попаднаха в

...
Преговорите за бюджета на ЕС за 2020 година попаднаха в
Коментари Харесай

Преговорите за бюджета на ЕС за 2020 година попаднаха в задънена улица

Преговорите за бюджета на Европейски Съюз за 2020 година попаднаха в задънена улица поради различия сред страните членки и Европейския парламент и ще бъдат обновени в понеделник, съобщи Франс прес.

Двете страни преговаряха до късно през нощта, само че прекратиха диалозите без съглашение, заяви Екологичен потенциал в официално съобщение.

Въпреки че тези договаряния наподобяват по-леки спрямо сложната материя по многогодишната финансова рамка за 2021-2027 година, те са показателни за позициите, които ще заемат страните членки.

В бюджета за идната година страните желаят да понижат разноските с 1,5 милиарда евро (1,65 милиарда долара), както и да заделят средства за справяне с възможни разтърсвания, свързани да вземем за пример с Брекзит. От своя страна евродепутатите желаят да усилят средствата с 2,7 милиарда евро, с цел да се финансират нови цели като битката с климатичните промени.

Европейската комисия е предложила общи разноски на стойност 168 милиарда евро за 2020 година, което е малко повече от избраните за тази година 166 милиарда евро.

Ако до понеделник не бъде реализирано съглашение, комисията ще би трябвало да показа нов проектобюджет. Тази задача ще се падне на новия състав на Европейската комисия, ръководена от някогашната немска министърка на защитата Урсула фон дер Лайен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР