Преговорите са отворени и скринингът е започнал. Провеждането на следващата

...
Преговорите са отворени и скринингът е започнал. Провеждането на следващата
Коментари Харесай

Европосланик към РСМ: Ако не направите конституционните поправки, преговорният процес вероятно ще спре

" Преговорите са отворени и скринингът е почнал. Провеждането на идната междуправителствена конференция зависи от съглашение сред двете страни. Ако не извършите конституционните ремонти, преговорният развой евентуално ще спре и ще би трябвало да изчакате разрешаването на този въпрос. "

Това посочи посланикът на Европейски Съюз в Скопие Дейвид Гиър в изявление за Радио Свободна Европа.

Конституционните промени плануват включването на българската общественост в главния закон на страната, напомня БГНЕС.

„ Когато скринингът завърши на този стадий, прекосяването към идната точка изисква друга междуправителствена конференция. Разбира се, че е суверенно решение на районен съд Македония да промени Конституцията. Но какво ще стане, в случай че не продължи? Мисля, че най-вероятният сюжет ще бъде преговорният развой да спре дотук. Вие ще завършите скрининга, само че провеждането на междуправителствената конференция и идващите стъпки ще изчакат решаването на този въпрос. Не тъй като трета страна наложи несъгласие, а тъй като тази страна (РС Македония) реши да се отдръпна от уговорката, стихотворец двустранно с България “, споделя дипломатът.

Гиър напомни думите на европейските водачи, че „ процесът на участие ще се организира въз основа на европейски стандарти и европейски правила. Лидерите стигнаха и по-далеч, като споделиха, че тези въпросите с идентичността не могат да бъдат условия или определящи фактори в самия развой на участие. Фон дер Лайен пред Народното събрание, по време на дебата там, също добави, че тълкуването на историята да вземем за пример са образци за неща, които не би трябвало да се включват ”, сподели Гиър.

„ Вижте страните, които станаха членове. Испанците станаха ли по-малко испанци? Естонците, които са по-малка страна, станаха ли по-малко естонци? Малтийците от една още по-малка страна станаха ли по-малко малтийци? Очевидно не и няма причина тази страна (РС Македония) да слага под подозрение своята еднаквост, сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР