Преговорите с Русия са последната стъпка към мира. Първо трябва

...
Преговорите с Русия са последната стъпка към мира. Първо трябва
Коментари Харесай

Йермак: Преговорите с Русия са последната стъпка към мира

Преговорите с Русия са последната стъпка към мира. Първо би трябвало да бъдат изпълнени девет условия, които бяха показани от украинския президент Володимир Зеленски като пътна карта от 10 точки в речта му пред силите на Г-19 в Бали.

Това съобщи ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Йермак в своя публикация за The Economist, представена от " Укринформ ".

" Мирът не е просто липса на пердах. Така че мнението на някои западни политици, че сядането на масата за договаряния е първото нещо, което би трябвало да се случи, преди да се възцари мир в Украйна , е фундаментална неточност " , означи Йермак.

По думите му призоваването на двете страни да беседват, преди Русия да признае самото право на Украйна да съществува като суверенна нация, е неуместно.
 Москва: Зад предлагането за
Москва: Зад предлагането за " мир " на Зеленски прозира предпочитание за победа на бойното поле

Преговорите с Русия в никакъв случай не са влизали в проектите на украинския президент

" Докато западните народи не основат ефикасни механизми за въздържане на съветските агресори, наказването им и принуждаването им да извършват отговорностите си според интернационалното право, всевъзможни договаряния просто ще разрешат на Русия да въоръжи дипломацията, давайки си отмора, с цел да се приготви за идващия си акт на експанзия. ", акцентира Йермак.

Деветте целта включват нуклеарна и продоволствена сигурност, ограничение на способността на Русия да употребява силата като геополитическо оръжие, подсилване на въздушната и противоракетната защита на сериозната енергийна инфраструктура на Украйна, екологична сигурност, освобождение на пандизчии и депортирани лица и нужда от правдивост.
 Зеленски назова три стъпки към мира
Зеленски назова три стъпки към мира

Призова Русия да изтегли войските си преди празниците

" Една от задачите тук е изтеглянето на съветските войски от всички интернационално приети украински територии и цялостното преустановяване на военните дейности. За да прокара това, Украйна се нуждае от продължителна военна и техническа помощ, с цел да подсигурява нашето предимство на бойното поле и да обезпечи гражданската ни инфраструктура ", акцентира Йермак.
 The Washington Post: Яростните искания за Крим дават дребен късмет за мир в Украйна
The Washington Post: Яростните искания за Крим дават дребен късмет за мир в Украйна

Именно полуостровът обаче може да е ключът към този мир

Освен това Йермак изрази признателност за помощта, предоставена от страните сътрудници, само че помоли тези, които оферират компромис, да се вслушат в гласовете на украинците. Призивите, отправени към двете воюващи страни за преустановяване на войната в Украйна, би трябвало да бъдат отхвърлени, добави Ермак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР