Преговорите с Фолксваген за изграждане на автомобилен завод у нас

...
Преговорите с Фолксваген за изграждане на автомобилен завод у нас
Коментари Харесай

Детайли от кухнята за преговорите с VW за техен завод у нас

 Преговорите с " Фолксваген " за създаване на авто цех у нас са почнали през ноември 2018 година и към момента не са завършили. Това съобщи в студиото на " 120 минути " по bTV арх. Любомир Станиславов, който е бил участник в договарянето от българска страна. " Ние нямаме публично удостоверение или решение на " Фолксваген ", до момента в който тези две неща факт, към момента има късмет. Да, има избрани стъпки, които се случват в Турция в тази посока. Над пет пъти Надзорният съвет на автомобилния колос не утвърждава тази договорка в Турция. Това значи, че има нещо, което ги стопира ", посочи договарящият по договорката.

Той беше безапелационен, че диалозите с " Фолксваген " ще продължат, тъй като има и други благоприятни условия. " Ние участвахме в конкурс за цех за създаване на дребни SUV във фаза 1 и огромни SUV модели във фаза 2. Той трябваше да бъде ситуиран в Източна Европа. На финала на състезанието останаха три терена – Кремиковци до София, другите два са в Турция, освен това в азиатската част ", сподели още арх. Станиславов.

По думите му е допустимо в хода на договарянията заданието на състезанието да се е трансформирало. Архитектът съобщи, че съгласно турската преса в страната им ще се вършат огромни седани, а не SUV модели, както е било по изискване. " Напълно допустимо е " Фолксваген " да е получила предложение, което е било извънредно атрактивно и мениджмънтът не е могъл да откаже, да е сменил своята тактика ", добави участникът в договарянията. Според арх. Станиславов, българският терен е бил най-хубав откъм инфраструктура в Източна Европа.

Той добави, че неналичието на задоволително добре квалифицираните фрагменти може да е било едно от вероятните терзания на немския авто колос. " За да вършиме автомобилна промишленост се нуждаете от огромни терени, инфраструктура и доста хора, които да са добре квалифицирани. Автомобилната промишленост може да случва единствено със съдействието на страната ", уточни той. Автомобилният специалист съобщи, че чака други артикули на " Фолксваген " да стартират да се създават у нас, а SUV моделите да си продължат да се вършат в завода в Чехия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР