Преговорите по договора за поддръжка на старите руски МиГ-29 се

...
Преговорите по договора за поддръжка на старите руски МиГ-29 се
Коментари Харесай

Жалба отлага преговорите по договора за поддръжка на МиГ-29

Преговорите по контракта за поддръжка на старите съветски МиГ-29 се отсрочват поради тъжба против решението за оповестяване на поръчката. Това излиза наяве от известие, оповестено в уеб страницата за публичните поръчки на Министерството на защитата.

От ведомството не оповестяват от кого е жалбата, само че прецизират, че поради нея датата за осъществяване на договарянията с съветската корпорация "РСК МиГ " се отсрочва с два дни. Вместо през днешния ден те ще се състоят на 21 декември.

Преди седмица Министерството на защитата разгласи поръчка за поддръжка на старите МиГ-29 на стойност 81.29 млн. лева без Данък добавена стойност. В процедурата е поканена само "РСК МиГ ", която създава изтребителите и има лицензите за ремонта им.

Според поръчката следва да бъдат ремонтирани 15 изтребителя, 12 от които - едноместни бойни, а 3 – учебно-бойни. Според заданието съветската корпорация следва да обезпечи годишен нальот от 1450 часа, като във всеки миг би трябвало да са изправни две трети от наличните изтребители.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР