Преговорите по договора за поддръжка на старите руски МиГ-29 се

...
Преговорите по договора за поддръжка на старите руски МиГ-29 се
Коментари Харесай

Жалба отлага преговорите по договора за поддръжка на старите МиГ-29

Преговорите по контракта за поддръжка на старите съветски МиГ-29 се отсрочват поради тъжба против решението за оповестяване на поръчката. Това се схваща от известие, оповестено в уеб страницата за публичните поръчки на Министерството на защитата.

От ведомството не оповестяват от кого е жалбата, само че прецизират, че поради нея датата за осъществяване на договарянията с съветската корпорация " РСК МиГ " се отсрочва с два дни. Вместо през днешния ден те ще се състоят на 21 декември.

Преди седмица Министерството на защитата разгласи поръчка за поддръжка на старите МиГ-29 на стойност 81.29 млн. лева без Данък добавена стойност. В процедурата е поканена само " РСК МиГ ", която създава изтребителите и има лицензите за ремонта им.

Според поръчката следва да бъдат ремонтирани 15 изтребителя, 12 от които - едноместни бойни, а 3 – учебно-бойни. Според заданието съветската корпорация следва да обезпечи годишен нальот от 1450 часа, като във всеки миг би трябвало да са изправни две трети от наличните изтребители.

При оповестяването на поръчката от военното ведомство се мотивираха, че осъществяването ѝ би решило част от казуса на изтребителната авиация за идващите 4 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР