Преговорите на президента на Русия Владимир Путин с германския канцлер

...
Преговорите на президента на Русия Владимир Путин с германския канцлер
Коментари Харесай

Ключова среща - какво важно се договориха Путин и Меркел

Преговорите на президента на Русия Владимир Путин с немския канцлер Ангела Меркел, траяли към три часа в събота вечерта, са били потребни и обстоятелствени. Това заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков след привършване на срещата, съобщи ТАСС.

" На срещата се обсъждаха такива крупни планове като Северен поток 2. Беше емфатичен извънредно комерсиалният темперамент и конкурентното предимство на този план. И Путин, и Меркел се съгласиха, че е безусловно погрешно по какъвто и да е метод да се политизира този план, " съобщи Песков.

Той сподели, че двамата водачи са засегнали и въпроса за вероятни наказания от Съединени американски щати против компании, участващи в реализацията на Северен поток 2. Песков сподели, че е належащо да се вземат ограничения, с цел да бъде защитен планът от вероятни неконкурентни и противозаконни нападки от страна на трети страни.

За Сирия Песков сподели, че Путин и Меркел са се договорили да продължат разговора във формат Русия-Германия-Франция-Турция. Диалогът в този формат ще бъде удължен на експертно равнище. На въпрос дали ще има и среща на върха в подобен формат, Песков сподели, че към този момент това не е в съгласие, само че той не изключи опцията за такава среща.
Песков сподели, че Путин е призовал Европейски Съюз да постави старания за връщане на сирийските бежанци вкъщи.

По въпроса за Украйна Песков сподели, че Путин и Меркел са изразили страдание поради това, че използването на минските договорености не напредва. Говорителят добави, че е било изразено и безпокойствие по отношение на неразбираемите вероятности за удължение на изтичащия закон за особения статут на Донбас, който се явява много значим детайл от минските договорености.

По думите му Путин и Меркел са говорили и за вероятностите за удължение на газовия пренос през територията на Украйна.

Песков сподели, че Путин ще продължи разговора с бизнеса в Германия. Двамата водачи са разискали двустранните връзки и са изразили задоволство от растящата динамичност на взаимния стокооборот, сподели Песков. Путин е удостоверил заинтересоваността на Русия от разширението на наличието на немски компании на съветския пазар.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР