Преговорите на ниво министри на външните работи между Русия, Иран

...
Преговорите на ниво министри на външните работи между Русия, Иран
Коментари Харесай

Приключиха преговорите между външните министри на Русия, Иран и Турция


Преговорите на равнище министри на външните работи сред Русия, Иран и Турция приключиха.

Журналистите бяха позволени единствено до края на диалозите, които се организираха при закрити врата в турския курорт Анталия. В рамките на съвсем два часа Сергей Лавров, Джавад Зариф и Мевлют Чавушоглу обсъждаха регулирането на сирийската рецесия. Тяхната среща предшества тази на високо ниво сред водачите на трите страни, която ще се организира на 22 ноември в Сочи.

Руският първи посланик съобщи, че директно преди срещата на върха ще се организира и друга на генералните щабове на трите страни. „ В качеството на военна подготовката за срещата на 22 ноември в Сочи ръководителите на генералните щабове на трите страни – Русия, Турция и Иран, също ще проведат своя среща “, сподели той.

По отношение на днешните диалози Лавров съобщи, че дружно с другите си двама сътрудници са постигнали договорености по всички въпроси. „ Събрахме се, с цел да обсъдим съответни въпроси за подготовката на срещата на върха на президентите на трите страни, която ще се състои на 22 ноември в Сочи… Работата беше доста потребна, договорихме се по всички основни въпроси “, сподели той.

По думите му съгласие е реализирано и за това по какъв начин да се укрепи така наречен развой от Астана за спокойно контролиране на сирийския спор, като са били разисквани всички аспекти от обстановката в страната. „ Обсъждани са всички въпроси. Не мога да влизам в елементи “, добави той. /ТАСС, БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР