Преговорите между Великобритания и ЕС за търговско споразумение след Брекзит

...
Преговорите между Великобритания и ЕС за търговско споразумение след Брекзит
Коментари Харесай

Лидерите на ЕК и Великобритания заявиха: Преговорите продължават

Преговорите сред Англия и Европейски Съюз за комерсиално съглашение след Брекзит ще се възобновят в неделя, 6 декември, след пауза, провокирана от някои различия. Това стана ясно след диалог сред ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и английския министър председател Борис Джонсън, предадоха международните организации.

В взаимно изказване на Джонсън и Фон дер Лайен, оповестено от " Даунинг стрийт ", се споделя, че би трябвало да се направи " в допълнение изпитание " от преговорните им екипи да се реши дали " значителните различия " може да бъдат решени и по тази причина договарящите ще се срещнат още веднъж в неделя в Брюксел.

" Остават основни различия по три основни тематики - разпределението на квотите за лов на риба, единните правила на играта (нормите, които да съблюдава Англия, с цел да изнася артикули в ЕС) и метода на решение на бъдещи разногласия. И двете страни подчертаха, че постигането на съглашение е невероятно без доближаване на позициите по тези тематики ", се споделя в взаимното изказване.

 Защо рибата застана сред Обединеното кралство и Европейски Съюз Виж още

В него се споделя още: " Въпреки че признахме сериозността на тези разлики, ние се съгласихме, че нашите преговорни екипи би трябвало да положат спомагателни старания, с цел да преценяват дали те могат да бъдат позволени. "

Джонсън и Фон дер Лайен са се разбрали да беседват още веднъж в понеделник.

Англия напусна Европейски Съюз на 31 януари, само че продължава да съблюдава комерсиалните правила на Европейски Съюз до края на 2020 година - в така наречен временен интервал. Двете страни не престават договарянията, с цел да сключат договорка точно до края на годината. В противоположен случай връзките сред Европейски Съюз и Англия ще се подчинят на разпоредбите на Световната комерсиална организация.

Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние написа в туитър след публикуването на изказването: " Ще забележим дали има път напред ".

Ирландският министър председател Майкъл Мартин също се включи в обществената мрежа, приветствайки новината, че екипите ще възобновят комерсиалните договаряния, съобщи Би Би Си (). Той сподели: " Споразумението е от най-хубав интерес за всички. Трябва да се положат всички старания за реализиране на договорка. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР