„Преговорите между Турция и ЕС не трябва да се прекъсват,

...
„Преговорите между Турция и ЕС не трябва да се прекъсват,
Коментари Харесай

Асим Адемов: Йончева избягва темата за евроизборите, защото е неподготвена. Държи се като разследващ журналист

„ Преговорите сред Турция и Европейски Съюз не би трябвало да се прекъсват, тъй като това може да тласне съседката ни в друга посока “, разяснява в изявление за Novini.bg евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и претендент за член в идващия Екологичен потенциал Асим Адемов.

Той подсети, че скоро даже е имало подобен спор. „ България няма интерес от смяна на позицията на Турция “, добави той. Относно изборите в съседката ни и загубата, която понесе Реджеп Ердоган, Адемов счита, че случилото се е показателно, че хората в Турция не възприемат режима на президента. Във връзка с опитите за интервенция на България по време на предизборната акция в Турция, евродепутат съобщи, че това е било неточно. „ Опита се ръководещата партия да завоюва българските изселници, само че за благополучие държавното управление ни реагира “, сподели Адемов.

„ За мен беше голяма чест и наслаждение да съм част от Екологичен потенциал на това високо равнище, където се твори и основава европейската политика. Надявам се да имам опцията да продължа присъединяване си. Ако имам такава опция в действителност, напъните ми ще бъдат ориентирани в региона на образованието. Там е моята мощ “, сподели още Адемов.

„ Образованието е една от сферите, в които Европейски Съюз не подхваща обща политика. България може в действителност да се възползва от дуалната система. Това е опит, който можем да пренесем у нас “, съобщи евродепутатът.

„ Изборите за идващ Екологичен потенциал наближават, само че опозицията заобикаля тематиката. Особено лидерката на листата на Българска социалистическа партия (Елена Йончева). Тя въобще не влиза в тематиката. Моето пояснение е, че тя се усеща извънредно неподготвена и по тази причина се държи като някакъв проверяващ публицист “, счита Адемов. „ ГЕРБ излиза доста по-силна от свадите и ще победим на изборите “, безапелационен бе Асим Адемов.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР