Преговорите между руския президент Владимир Путин и вожда на Северна

...
Преговорите между руския президент Владимир Путин и вожда на Северна
Коментари Харесай

Срещата Ким-Путин опровергава възгледа, че КНДР е в дипломатическа изолация

Преговорите сред съветския президент Владимир Путин и вожда на Северна Корея Ким Чен-ун, които се организираха по-рано през днешния ден във Владивосток, разрешиха на Пхенян да покаже, че не се намира в дипломатическа изолираност по пътя към премахването на интернационалните наказания. Това написа авторитетното американско издание " Уолстрийт джърнъл ".

Според изданието днешната среща е разрешила на Ким Чен-ун да " укрепи имиджа си в страната си и да изпрати обръщение, че режимът, разполагащ с нуклеарни оръжия, не е изолиран дипломатически, пробвайки се да се измъкне от глобите и да преодолее безизходицата в договарянията с администрацията на Доналд Тръмп ".
 Ким и Путин дадоха обещание по-силни връзки сред Русия и КНДР Обновена
Ким и Путин дадоха обещание по-силни връзки сред Русия и КНДР

Според Ким имало " доста смислена замяна на отзиви "

" За Путин това беше опция за спомагателен прогрес в постигането на амбициозната задача за възобновяване на статута на Москва като водеща международна мощ ", отбелязва още американският вестник.

" Москва от дълго време гледа на себе си като на основен фактор за обезпечаване на непоклатимост на Корейския полуостров, съветски публични лица импровизирано показаха отчаяние, че на Ким Чен-ун, който пристигна на власт в края на 2011 година, му лиши повече от седем години, с цел да направи първото си посещаване в Русия ", продължава изданието.

" КНДР се нуждаеше от тази среща доста повече в сравнение с Русия , която заема прагматична позиция във връзка с КНДР ", счита " Уолстрийт джърнъл ".

Първата среща сред президента на Русия и вожда на КНДР беше извършена по-рано през днешния ден на остров Руски наоколо до Владивосток в Далечния изток на Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР