Преговорите между руския президент Владимир Путин и германския канцлер Ангела

...
Преговорите между руския президент Владимир Путин и германския канцлер Ангела
Коментари Харесай

Песков: Меркел и Путин искат Северен поток-2 да бъде завършен

Преговорите сред съветския президент Владимир Путин и немския канцлер Ангела Меркел продължиха три часа.

Срещата се организира в резиденцията Мезеберг на 70 км северно от Берлин. Преди началото на срещата водачите обявиха, че имат намерение да обсъдят въпроси като положението в Сирия, украинският спор, обстановката към договорката по иранската нуклеарна стратегия, двустранни тематики, в това число и за газопровода " Северен поток-2 ".

В договарянията от съветската страна взеха присъединяване помощникът на президента Юрий Ушаков и заместник-ръководителя на администрацията на Кремъл - прессекретарят Дмитрий Песков.

Тричасовите договаряния сред президентът на Русия Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел в Берлин бяха задълбочени и детайлни, заяви Дмитрий Песков. " Преговорите бяха дълги. Много обстоен изчерпателен диалог по тематики, които авансово бяха обозначени в изказването на президента и на канцлера (преди интервюто) ", сподели Песков след срещата сред двамата водачи.

Той означи, че страните не са имали никакво желание да реализират съглашения. " Това беше една доста потребна полемика за сверяване на часовниците по разнообразни настоящи, интензивно разрастващи се въпроси, " сподели той. Според прессекретаря Путин и Меркел са разискали двустранните връзки, а също по този начин са отбелязали растежа на търговията сред Русия и Германия.

Защита на " Северен поток-2 "

Двамата водачи са се противопоставили на политизацията на плана на газопровода " Северен поток-2 ", а също по този начин са разискали преноса на газ през Украйна, съобщи Песков. " Не е била сложена цел за постигане до някакво съглашение (поради американските санкции). Но като цяло се е стигнало до единодушие, че планът е нужен и би трябвало да бъде приключен ", добави той.

В този случай Путин и Меркел, съгласно Песков, са се съгласили, че планът е преференциален от комерсиална позиция и би трябвало да бъде предпазен от офанзиви. " Като цяло беше признато, че планът е изцяло стопански преференциален, конкурентен, тъй че е належащо да се вземат ограничения, с цел да бъде защитен от възможни офанзиви на трети страни за в последна сметка да доближи до завършването на този план ", съобщи прессекретарят на президента.

Други въпроси в дневния ред

Сред другите въпроси от дневния ред е и разрешаването на сирийския спор. " Путин означи последователно набиращия динамичност развой на завръщане на бежанците, настоявайки европейските столици да допринесат за необратимостта на този развой ", сподели Песков.

В допълнение Путин и Меркел са разискали непредвидимото държание на някои страни по въпроса за глобите и са изразили угриженост, че това може да има отрицателни последствия за интернационалната търговия.

Преди диалозите президентът и канцлерът излязоха със взаимно изказване пред пресата. Путин означи смисъла на " Северен поток-2 " за Европа. Той акцентира, че планът не стопира преноса на газ през Украйна. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР