Преговорите между Руската федерация и Украйна не са лесни, но

...
Преговорите между Руската федерация и Украйна не са лесни, но
Коментари Харесай

Лавров: Преговорите между Русия и Украйна не са лесни

Преговорите сред Руската федерация и Украйна не са лесни, само че Москва ще се стреми да реализира всички задания. Това съобщи министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на конференция след диалози с арменския си сътрудник Арарат Мирзоян, предава ТАСС.

„ Споделих с моя сътрудник и другар по какъв начин се развиват преговорните контакти сред съветската и украинската делегации. Те не вървят елементарно само че ние ще подсигуряваме, че всички задания, които стоят пред тези договаряния, ще бъдат изпълнени “, акцентира Лавров.

Първият посланик на Москва означи също, Русия ще упорства Беларус да продължи да играе роля в организирането на договарянията с Украйна. „ Ние сме „ за “ това нашите беларуски другари да продължат да играят позитивна роля в организирането на руско-украинските договаряния. И Беларус е отлична платформа за продължение на такива договаряния. Въпреки че всичко зависи от споразуменията сред страните, а срещите в други страни не са изключени “, означи Лавров.

„ По искане на украинската страна, нейният безпристрастен, самостоятелен, неядрен статут би трябвало да бъде съпроводен от гаранции за сигурност за Украйна. Сред гарантите за сигурност украинските съседи биха желали да видят всички страни, прилежащи на Украйна, както и редица други страни, в това число непрекъснати членове на Съвета за сигурност [на ООН] и т. н. Предполагахме, че измежду тези държави-гаранти, несъмнено, несъмнено ще бъде и Република Беларус “, добави министърът.
Лавров акцентира също, че към сегашния миг се съгласуват всички тези въпроси, „ в това число цялостен набор от държави-гаранти “.

На 29 март в Истанбул се организираха договаряния сред делегациите на Москва и Киев. След срещата ръководителят на съветската делегация Владимир Медински разгласи, че страната му е получила писмени оферти от Украйна за съглашение сред страните. Той добави, че Русия, откакто прегледа тези начинания, ще направи контрапредложения.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР