Преговорите между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и

...
Преговорите между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и
Коментари Харесай

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Преговорите сред президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган разрешиха да се реализиран съдбоносни решения в Сирия, заяви съветският водач на конференция в Сочи след днешната си многочасова среща с турския си посетител в съветския черноморски курорт.
Над 5 часа не престават договарянията сред Путин и Ердоган Двамата водачи се срещат часове преди да изтече краткотрайното преустановяване на огъня в Сирия
" Не мога да не изразя задоволство, че вследствие на много дълга и напрегната работа успяхме да намерим решения, които след нашите изказвания ще бъдат огласени от външните министри на двете страни. Тези решения, съгласно мене, са доста значими, в случай че не и съдбоносни, и ще разрешат да се откри излаз от прекомерно острата обстановка, основала се през днешния ден на сирийско-турската граница ", сподели Путин, съобщи ТАСС.
Изтича краткотрайното преустановяване на огъня в Сирия Споразумението, контрактувано от Съединени американски щати, даде 5 дни на кюрдските бойци да се изтеглят надалеч от турската граница
По думите на съветския президент Москва и Анкара считат за належащо да се оказва помощ на сирийските бежанци да се върнат в родината си, което ще разреши очевидно да се облекчи социално-икономическото задължение на страните, приели бежанци.

Призоваваме интернационалната общественост, изключително профилираните организации на Организация на обединените нации, да оказват по-ефективно филантропично подпомагане на всички връщащи се сирийци без дискриминация, политизация и предварителни условия, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР