Преговорите между Лондон и Брюксел са в решаващ етап и

...
Преговорите между Лондон и Брюксел са в решаващ етап и
Коментари Харесай

Очаква се Тереза Мей да поиска още време за преговори по Брекзит

Преговорите сред Лондон и Брюксел са в " решителен стадий " и ние би трябвало да останем спокойни. Това ще каже през днешния ден министър председателят Тереза Мей пред Народното събрание. И за следващ път ще изрази убеждението си, че може да бъде реализирана такава договорка, която и английските депутати да одобрят.

Седмичната среща на премиера Тереза Мей с министрите й към този момент стартира, а в ранния следобяд тя ще приказва пред Народното събрание. Очакванията са, че ще изиска още няколко седмици с цел да опита да контракти смяна на съглашението с Евросъюза за напускането на Англия, и по-конкретно в частта му за защитния механизъм за ирландската граница. Всичко това макар неведнъж изказаното от Брюксел мнение, че документът НЕ предстои на коментар или предоговаряне.

В английските медии се появи информация, че се чака гласуването на спогодбата да бъде преместено на 27 февруари, вместо както беше планувано на 14 февруари.

Мей трябваше да приказва пред депутатите на следващия ден, само че измести изявата си с ден по-рано. От офиса ѝ разясниха, че желаят депутатите да имат време да " осмислят " предложенията на Мей.

Според информация на " Дейли телеграф " през днешния ден Мей ще изключи опцията Англия да остане част от европейския Митнически съюз след " развода " с Евросъюза. Именно това желае опозиционната Лейбъристка партия, с цел да поддържа държавното управление. А съгласно мнозина анализатори Мей преднамерено бави гласуването, с цел да остави на депутатите единствено две благоприятни условия - да поддържат контрактуваното от нея с Брюксел или се готвят за корав Брекзит, т.е. овакантяване Евросъюза на 29 март без договорка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР