Преговорите между лидерите на САЩ и Русия в Хелзинки приключиха.

...
Преговорите между лидерите на САЩ и Русия в Хелзинки приключиха.
Коментари Харесай

НА ЖИВО! Путин с първи думи след преговорите с Тръмп: Идеологическото противопоставяне остана в миналото заедно със Студената война

Преговорите сред водачите на Съединени американски щати и Русия в Хелзинки завършиха. Започна конференцията на двамата водачи, която обаче бе съпроводена с къс екшън.

" Преговорите минаха в откровена и делова атмосфера. Смятам ги за много сполучливи и потребни. Разгледахме настоящото положение и вероятностите на руско-американските връзки. На всички е ясно, че двустранните ни връзки сега претърпяват тежък интервал. Но тези компликации нямат справедливи аргументи. Студената война от дълго време е завършила, идеологическото опълчване е останало в предишното. Днес и Русия, и Съединени американски щати се сблъскват с едни и същи провокации - рисковото разбалансиране на интернационалната сигурност, опасността на тероризма, увеличаващите се проблеми на международната търговия, екологичните и другите опасности ", сподели съветският президент Владимир Путин в хода на конференцията след срещата си с американския си сътрудник Доналд Тръмп.

Едно от направленията на взаимната ни работа е установяването на мир в Сирия, където Русия и Съединени американски щати биха могли да показват на света по какъв начин работят дружно. " Затова ние разполагаме с всичките нужни предпоставки ", акцентира Путин.

Путин приказва още и за киберсигурността, противодействието на тероризма и други точки. Президентът означи, че различията са доста, само че доста са и допирните точки.

" Като най-големите нуклеарни страни в света, ние носим отговорност за интернационалната сигурност. Смятам за значимо да установим разговор по отношение на проблематиката за стратегическата непоклатимост. Предадохме на американските сътрудници лист с съответни оферти по тази тематика ", означи съветския президент, наблягайки, че става дума за договорите СНВ-3 и РСМД, както и за разполагането на оръжия в космоса.

Превод: БЛИЦ
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР