Преговорите между Китай и САЩ за намаляване на търговското напрежение

...
Преговорите между Китай и САЩ за намаляване на търговското напрежение
Коментари Харесай

Търговските преговори между Китай и САЩ под риск след нова заплаха на Тръмп

Преговорите сред Китай и Съединени американски щати за понижаване на комерсиалното напрежение сред двете страни са под риск след нови закани на Белия дом да наложи мита върху китайски артикули за 200 милиарда $.

Информацията оповестява " Ройтерс ", базирайки се на материал на американското издание " Уолстрийт джърнъл ".

 Съединени американски щати поканили Китай на нов кръг търговски договаряния
Съединени американски щати поканили Китай на нов кръг търговски договаряния

Вашингтон се приготвя да ескалира комерсиалната война с Китай с мита върху китайски артикули за 200 милиарда $

Пекин обмисля да отклони предлагането на финансовия министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин за осъществяване на диалози, отбелязва вестникът, базирайки се на публични представители, осведомени с полемиките. Китайците не са готови да договарят с " допрян револвер до главата " . Допълва се, че също по този начин се обмислят и евентуални ответни ограничения.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е инструктирал съветниците си в четвъртък да подхващат процедура по налагане на спомагателни мита върху китайска продукция, макар че Мнучин се пробва да рестартира договарянията с Пекин за разрешаване на комерсиалната война, оповестиха четирима източници. Те допълниха, че известието за новия кръг мита е отсрочено, защото администрацията обмисля още един обзор поради публично неодобрение . Администрацията се пробва да защищити огромните американски компании и потребителите.

Някои китайски представители поучават държавното управление да отговори на дейностите на Съединени американски щати с ограничение продажбата на материали , съоръжение и други елементи, които са основни за американското произвеждане. Подобни ограничавания могат да бъдат приложени даже и за телефоните на Apple, които са сглобявани на китайска територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР