Преговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната - Демократична България по

...
Преговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната - Демократична България по
Коментари Харесай

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по секторни политики продължават и днес

Преговорите сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме Промяната - Демократична България " по секторни политики не престават и през днешния ден. Разговорите имат за цел да се стигне до управническа стратегия, утвърдена и от двете обединения.

Вече стана ясно, че двете обединения имат консенсус по главните параметри на бюджета за 2023 година, като недостиг, еврозона и опазване на данъчната политика, като се сплотиха за понижаване на заложения бюджетен недостиг до 3%. Водиха се и диалози по бранш сигурност, обучение, правни въпроси, стопанска система и обществена политика.

Междувременно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли да са поставяли ултиматум на ПП-ДБ, като са поискали да им показват държавно управление. От втората политическа мощ потвърдиха, че разискват опцията да предложат предварително кабинет. Борисов укори новата коалиция, че приказват - по какъв начин ще търсят плаващи болшинства с другите партии в Народното събрание, преди да са завършили и изчерпали договарянията сред първите две сили.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР