Преговорите, които президентите на САЩ и Китай - Доналд Тръмп

...
Преговорите, които президентите на САЩ и Китай - Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Временното примирие в търговската война между САЩ и Китай - фокус на британския и американския печат

Преговорите, които президентите на Съединени американски щати и Китай - Доналд Тръмп и Си Дзинпин - започнаха този уикенд, породиха очаквания за спокойно споразумяване на комерсиалната война сред двете страни, само че икономическите връзки сред Вашингтон и Пекин са изменени вечно, написа в. " Вашингтон пост ", представен от Българска телеграфна агенция.

Тръмп се съгласи да анулира планувано повишение на митата от 1 януари в подмяна на увеличение на покупките на американски селскостопански и промишлени артикули от Китай.

Двете страни също по този начин ще стартират договаряния за " структурни промени " на китайските практики, в това число заграбване на технологии, кражба на търговски секрети и немитнически бариери. Целта е да се реализира съглашение до три месеца, показва американското издание.

Търговското помирение сред Съединени американски щати и Китай дава опция на Вашингтон и Пекин да си дадат политическа пауза, откакто изострящата се борба стартира да нанася стопански вреди от двете страни на Тихия океан, отбелязва в. " Ню Йорк таймс ".

Временното помирение, реализирано на работна вечеря след срещата на Г-20 в Аржентина, няма изключително значение за споразумяване на дълбоките разлики сред Съединени американски щати и Китай и е по-скоро политическа договореност, в сравнение с съглашение всъщност. Двете страни незабавно показаха примирието като победа вкъщи, само че в същото време обрисуваха области, в които не биха създали компромис, отбелязва американското издание.

Доналд Тръмп и Си Дзинпин са изправени пред компликации след постигнатото нежно помирение в комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, акцентира в. " Файненшъл таймс ".

Споразумението ще бъде последвано в идните месеци от нови договаряния, които дават обещание да бъдат изпълнени с много компликации, откакто двете страни оставиха неуредени доста деликатни въпрос.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР