Преговорите идват ден след като Украйна обвини Русия, че е

...
Преговорите идват ден след като Украйна обвини Русия, че е
Коментари Харесай

Преговорите в Анталия без резултат: Русия обяви, че не е нападала Украйна, а Киев не планира да се предаде

Преговорите идват ден откакто Украйна упрекна Русия, че е бомбардирала детска болница в град Мариупол, наричайки това „ военно престъпление”. Властите споделят, че при нападението са починали трима души, в това число дете. Русия съобщи, че ще търси отговори от своите военни за случилото се, само че Москва не се ангажира да сътвори филантропичен кулоар.

„ Не беше елементарно да се слуша господин Лавров по време на срещата”, сподели Кулеба, а Лавров даде да се разбере, че Русия ще продължи да нападна, до момента в който Украйна не извърши настояванията на Москва.

„ Украйна няма да се предаде”, увери първият посланик на страната, макар че е подготвена да търси уравновесени дипломатически решения и да продължи да се среща с Москва.

В отговор на въпрос по отношение на опцията за преустановяване на огъня, Лавров в резюме съобщи, че неговата делегация „ е напомнила” на другата страна за изискванията на Русия.

Москва упорства Украйна да се ангажира с неутралитет, да се откаже от участието в НАТО и да признае независимостта на териториите на Донбас, както и признаването на Крим за съветски. Кулеба дефинира настояванията като неприемливи.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР