Преговори за ротацията трябва да има, а меморандумът не е

...
Преговори за ротацията трябва да има, а меморандумът не е
Коментари Харесай

ПП-ДБ настоява: Преговори за ротацията трябва да има

Преговори за ротацията би трябвало да има , а меморандумът не е ултиматум. Това съобщи някогашният министър на правораздаването Надежда Йорданова в предаването „ Тази неделя “. ГЕРБ пък не разясняват развиването на връзките в ръководещата накоалиция.

Основа за водене на диалози, а не документ за слагане на условия – по този начин Надежда Йорданова дефинира меморандумът, препоръчан от ПП-ДБ на ГЕРБ.

Според нея диалози за ротацията ще има

„ От една страна – по какъв начин тъкмо формираме нашата воля и формираме нашето болшинство, а от друга – кой носи отговорност за съответните оферти и взетите решения. Така че писмен документ, който да подсигурява този механизъм, би трябвало да има “, сподели Йорданова.

Още през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска да се внесе изясненост в връзките сред сътрудниците във властта.

И опозицията се намеси в обидите и репликите

„ Според мен вглеждането в аритметика при лицата, които ще заемат избрани длъжности в администрацията, не е верен метод. Нека се съсредоточим върху качеството на хората и кой ще носи отговорността “, сподели той.

Йорданова добави още, че диалозите за ротацията занапред стартират. „ Аз чакам да се случат и нямам същина никакви терзания, че диалози ще има “, посочи тя.

Според него ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи мъчително претърпява, че губи стоте % надзор

За случая към показно убития Мартин Божанов-Нотариуса някогашният правосъден министър разяснява, че ѝ е прочут сигналът за заканите по отношение на арбитър Владислава Цариградска. „ Това беше извънредно обезпокоително и аз – в границите на моите пълномощия, съм предприемала нужното “, разясни тя.

Добави още, че схемата на Нотариуса надвишава мрежата на правосъдната система, както и че това значи политически тил.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР