Преговори за подводници се водят с две държави, съобщи в

...
Преговори за подводници се водят с две държави, съобщи в
Коментари Харесай

Каракачанов: България преговаря с две държави за подводници

Преговори за подводници се водят с две страни, заяви в неделя във Варна вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който участва на присвояването на първо офицерско звание на 22-ма курсанти от Випуск 2020 " Добруджански " от ВВМУ " Н. Й. Вапцаров ". Това е кулминационната точка на честванията на 141-та годишнина от основаването на Военноморските сили.

Каракачанов изясни, че вариантите за подводници " втора употреба " са две - едната е Норвегия, другата европейска страна, с която България договаря, министърът не назова. Каракачанов изрази вяра в идващите години да бъде решен и въпросът с подводниците.

Преди да се стигне до подписването на контракт за градежа на двата нови модулни патрулни кораба за Военноморски сили би трябвало да приключим договарянията, разяснява още той. Министърът изрази вяра, че идващите няколко месеца, най-късно до октомври, договорът ще бъде подписан.

Преговорите се водят с немската компания " Люрсен " (LURSSEN WERFT GmbH&Co.KG), която бе определена да построи два нови патрулни кораби за към 1 милиарда лв..

И двата кораба ще се строят във Варна, сподели Каракачанов и напомни, че нашето изискване е било най-малко единият от тях да се строи в България. Според него при градежа у нас страната ни ще употребява " бонус ", защото 40 % от парите са за грубата работа по създаване на корпусите на плавателните съдове, т.е. това са пари, които ще останат в българската стопанска система.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР