Преговори между с служители на Община София и СДВР с

...
Преговори между с служители на Община София и СДВР с
Коментари Харесай

Преговори на Орлов мост, засега без успех

Преговори сред с чиновници на Община София и Столична дирекция на вътрешните работи с протестиращи за стартирането на две линии на градския превоз по бул. Евлоги Георгиев се  организираха на Орлов мост. Това е втори ден на обсада да и втори опит  за диалози с участниците в митинга, които за момента са безапелационни, че остават с палатките си на Орлов мост до задоволство на настояванията им.
Две кръстовища в София остават блокирани
Ние не приказваме да преместим палатките на Орлов мост. Говорим за пропускането единствено на 2-3 линии по Евлоги Герогиев. За другите сме намерили решение и сме създали организация, сподели Красимир Димитров, шеф на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Общината. 
" Ние желаеме да пуснем всички линии. Чакаме държавното управление да подаде оставка и основния прокурор и подвигаме блокадата, ще пуснем всички ", сподели водачът на Боец Георги Георгиев - един от протестиращите на блокадата на Орлов мост.
На нищо няма да попречи стартирането на 2-3 линии, упорства Димитров.
Имаме ясно сложени цели, продължи протестиращият. И да ги изместваме в този момент да се пазарим за 1-2 линии, сподели още Герогиев.
" Дайте да не се пазарим по този начин. Една оставка - една линия. Значи, първо дано Борисов да подаде оставка - пускаме една линия, подава Гешев оставка - пускаме втора линия. Дайте да не го преговаряме по този метод ", разяснява различен протестиращ.
Не, не предлагаме това, желаеме да дадем опция на хоората да пътуват обикновено за работа, акцентира Димитров.
Столична дирекция на вътрешните работи обезпокоени от конфликти сред протестиращи и столичани поради блокадите
В момента на вас ви вършим сеир, това е действителната обстановка, сподели протестиращ на публицистите.
Значи, аз ви синтезирам от името на Боец, тук оставаме до оставките. Нямаме никакви сделки, сподели Герогиев.
Условията (бел.ред. за повдигане на блокадата на Орлов мост) са къси и ясни - три незабавни оставки (бел.ред. - на премиера Бойко Борисов, на основния прокурор Иван Гешев и на шефа на Българска национална телевизия - Емил Кошлуков), разяснява още другият протестиращ.
Протестиращите от палатковия лагер пропущат коли за спешна помощ, а нощес са пуснали и няколко рейса. В момента обстановката на Орлов мост е спокойна. Няма коли, които да желаят да преминат през кръстовището, съобщи Българска национална телевизия. Само пешеходци, които имат опция да пресекат безпроблемно, натовареното по това време на деня основно кръстовище за София.
Организацията на градският транспрот в региона остава същата като през вчерашния ден. Вижте промененото разписание на автобусните и тролейбусни линии, които минават в региона.
От Столична община приканиха да се употребява метрото и буферните паркинги за напредване в централната част на София.
Блокада на автомагистрала " Тракия " с искане за оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР