Преговарящият на ЕС Мишел Барние предупреди в петък, че има

...
Преговарящият на ЕС Мишел Барние предупреди в петък, че има
Коментари Харесай

ЕС има съществени различия с Лондон за преходния период


Преговарящият на Европейски Съюз Мишел Барние предизвести в петък, че има "съществени разногласия" с Англия за преходния интервал след Брекзит и че договорката не е обезпечена.

"Ако тези несъгласия не престават, преходът не е даден", сподели Барние на конференция в Брюксел след кръг от диалози с Брекзит с английски договарящи.

Барние сподели, че остават дълбоки разделения във връзка с правата на жителите мигрантите от Европейски Съюз, които се реалокират във Англия по време на оферти 21-месечен преход, както и опцията на Обединеното кралство да се опълчи на новите закони, признати по време на тази фаза.

Барние добави, че "не приказва за заплаха", само че "ако това противоречие продължи да съществува, без подозрение ще бъде проблем, уповавам се, че ще можем да разгадаем тези различия в идващия кръг" на диалозите.

Англия се надява да се споразумее на срещата на върха на Европейски Съюз в края на идващия месец за преходния интервал, който ще продължи от изтеглянето на страната от блока през март 2019 година до края на 2020 година, през който Лондон към момента ще следва законите на Европейски Съюз в подмяна на достъпа до единния пазар,

Барние също отвърна на мненията, направени от английския му сътрудник Дейвид Дейвис, който не беше в Брюксел, че Европейският съюз е работил недобросъвестно и е бил "неучтив".

Барние сподели, че не схваща гневната английска реакция на план за съглашение за преход в Европейски Съюз, който съдържа наказания за Англия, в случай че тя наруши изискванията на договорката, в това число замразяването на достъпа й до единния пазар.

"Няма предпочитание да се наказва", сподели Барние, добавяйки, че стандартът за интернационалните съглашения е "стандарт за съществени и ефективни" механизми за използване.

Англия и Европейски Съюз организираха договаряния тази седмица по отношение на проектите за преходния интервал след Брекзит.

Проект за съглашение на Европейски Съюз, оповестен в сряда, приканва за опцията за санкциониране на Англия в случаите, когато ще отнеме прекомерно дълго време, с цел да се отнесе нарушаването на тези правила до висшия съд на Европейски Съюз.

Това би могло да включва наново въвеждане на цени или митнически инспекции, за които Англия чака да не работят във връзка с нея като член на вътрешния пазар на Европейски Съюз по време на прехода до декември 2020 година /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР