Преговарящите заговориха за "документи за подписване"Представители на Москва и Киев

...
Преговарящите заговориха за "документи за подписване"Представители на Москва и Киев
Коментари Харесай

Оптимистични сигнали от Киев и Москва преди новия кръг на преговорите

Преговарящите заговориха за "документи за сключване "

Представители на Москва и Киев дадоха най-оптимистичната си до момента оценка за напредъка във водените от тях договаряния за войната в Украйна, като обявиха, че е допустимо до дни да има позитивни резултати, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман настрана от мненията на двете страни съобщи, че Русия демонстрира признаци на подготвеност да води договаряния всъщност за преустановяване на спора, взел хиляди жертви и принудил над 2,5 милиона души да изоставен домовете си.

Украйна е заявявала, че е подготвена да договаря, само че не и да се съобщи или да одобри ултиматуми, напомня Ройтерс.

"Принципно няма да отстъпим по никакви позиции. Русия към този момент схваща това. Русия към този момент стартира да приказва градивно ", сподели в оповестен в интернет видеозапис украинският договарящ Михайло Подоляк, консултант на президента Володимир Зеленски. "Мисля, че ще реализираме някакви резултати безусловно до дни ", добави той.

Членът на съветската делегация на договарянията Леонид Слуцки съобщи пред организация РИА Новости, че договарянията са довели до значителен прогрес. Според него може да се чака в идващите дни двете страни да стигнат до обща позиция и да има документи за сключване.

Публичните мнения на двете страни бяха направени съвсем по едно и също време, на 18-ия ден на войната, почнала на 24 февруари, отбелязва Ройтерс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР